Створення філії кафедри рослинництва та СПГ на базі ТОВ СГП «ДУНАЙ-АГРО» м.Кілія Одеської області

У довоєнний період рис вирощували в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. Адже в цих регіонах є необхідні кліматичні умови. В 2021 році площа під рисом складала понад 10 тис га, а зібрали майже 50 тис тон. У 2022 році ворог окупував частину південних регіонів. І в 2023 році аграрії зібрали приблизно 3 тис тон рису. Ці дані ілюструють, що вирощування рису – найбільш постраждала галузь від російської агресії. Вирощування рису в Україні стає дедалі складнішим технологічно у зв’язку з війною. Наразі рис в Україні вирощують дві громади – Кілійська та частково Соф'янівська Ізмаїльського району Одеської області. Саме у Кілійському районі розташоване ТОВ СГП «ДУНАЙ-АГРО», яке навіть у такі важкі часи для нашої країни продовжує вирощувати важливу для населення світу культуру – рис.

 29.08.2024 року завідувач кафедри рослинництва та СПГ, професорка Панфілова А. В. та професор Домарацький Є. О. відвідали господарство з метою ознайомлення із сучасною технологією вирощування рису. Крім цього, було укладено договір між Миколаївським національним аграрним університетом та ТОВ СГП «ДУНАЙ-АГРО» про створення філії кафедри рослинництва та садово-паркового господарства на базі господарства.

Щиро дякуємо директорові ТОВ СГП «ДУНАЙ-АГРО» Швайці В. Т. та головному агроному Швайці В. О. за цікаву екскурсію та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!







Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget