Всесвітній День ґрунту

03 грудня 2020 року кафедра ґрунтознавства та агрохімії взяла участь у загальнонаціональному заході щодо святкування Всесвітнього Дня ґрунту 2020 (WorldSoilDay).
Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» провів Міжнародний «круглий стіл», присвячений Всесвітньому Дню Ґрунту 2020 у режимі онлайн. Всесвітній День ґрунту (WSD) відзначається 5 грудня. Це традиційний щорічний захід Організації Об’єднаних Націй для залучення суспільної уваги до ґрунту, який виконує непересічні функції в біосфері та виконує важливі виробничі функції. Цьогорічна кампанія проходить під гаслом «Підтримуйте ґрунт живим, захищайте біорізноманіття ґрунту» і закликає нас зосередити увагу на організмах в ґрунті – від крихітних бактерій до рухливих багатоніжок та слизових дощових черв'яків, за участі яких відбуваються процеси, необхідні для життя на Землі.
Професор С.Г. Чорний, який доповідав про стан ґрунтів на Півдні України також визначив, що цей захід святкується в Миколаївському національному аграрному університету вже багато років. У доповіді проф. С.Г. Чорного визначив широкі зміни у властивостях ґрунтів в останні часи, що є результатом не тільки інтенсивної експлуатації ґрунтових ресурсів, а і зміни клімату. Деградація ґрунтів визначає сучасну деградацію ґрунтової біоти, що своєю чергою негативно впливає на поживний режим ґрунту та врожайність сільськогосподарських культур.


агротехнологій,кафедра ґрунтознавства та агрохімії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget