27 листопада 2020 року для здобувачів вищої освіти першого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету менеджменту Миколаївського національного аграрного університету з використання платформи Zoom, було проведено лекційне заняття в онлайн-режимі. З темою «Сучасні напрями використання сортового потенціалу лікарських і ефіроолійних культур: прянощі і приправи, декоративне садівництво і озеленення, лікування та оздоровлення, бджільництво» виступила кандидат сільськогосподарських наук Наталія Куценко. Цей захід відбувся в межах в співпраці науково-педагогічних працівників кафедри готельно-ресторанної справи Миколаївського національного аграрного університету з науковцями Дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування НААН. Лекція відбулась за організаційної та фінансової підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).
Прянощі, спеції, приправи і просто використовують для ароматизації харчових продуктів. Декоративне садівництво і озеленення – улюблене заняття мільйонів людей, а оздоровлення ефіроолійними культурами – один із нетрадиційних методів лікування. Саме ці питання висвітлила Наталія Куценко в своїй лекції, поділившись своїм багаторічним досвідом. Студенти із зацікавленістю прослухали лекцію та взяли участь в обговорені актуальних питань.
Учасники онлайн-лекції щиро вдячні ректорові університету В’ячеславу Шебаніну, координатору партнерських відносин Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Жигальцовій Наталії та директорові Дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування НААН Олексію Устименку, за надану можливість покращити теоретичні та практичні навички.
Дописати коментар