Навчальні практики тривають

Із 6 по 11 липня 2020 року здобувачі вищої освіти ІІ-го курсу факультету ТВППТСБ освітньої спеціальності 162 – «Біотехнології та біоінженерія» проходили навчальну практику із дисципліни «Екологія» на базі Миколаївського зоопарку та Миколаївського обласного природничого музею “Старофлотські казарми” під керівництвом доктора біологічних наук, професора кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології Крамаренка Сергія Сергійовича.
Основною метою навчальної практики було формування, закріплення та актуалізація вмінь здобувачів щодо визначення екологічного стану території на підставі комплексного аналізу особливостей та закономірностей стану довкілля, одержання теоретичних і практичних знань у галузі екології та охорони навколишнього середовища при проведенні біотехнологічних процесів та природоохоронних заходів.
Під час проходження практики здобувачі вищої освіти ознайомилися із різноманітними формами пристосування організмів до їх середовища існування та набули певних теоретичних знань із вивчення фонових видів тварин та рослин Північно-Західного Причорномор’я. 
Крім того, в умовах урбаноценозів у Миколаєві ними було проведено оцінювання розповсюдження та негативного впливу карантинних рослин (насамперед, амброзії полинолистої - Ambrosia artemisiifolia L., 1753) та безпритульних собак. 
Для вивчення стану забруднення атмосферного повітря було проведено дослідження щодо інтенсивності руху автомобільного транспорту на центральних вулицях міста, а також можливості використання ліхеноіндикації (від грец. λειχήν – лишай, лишайник і лат. indico – вказую, визначаю), тобто розділу екології, присвяченого оцінюванню стану довкілля за допомогою лишайників.



факультет ТВППТСБ, кафедра ГГТБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget