На виклик часу, на запити роботодавців

Аналіз побажань щодо працевлаштування молоді у відповідних професійних сферах економіки України свідчить, що найбільший попит мають спеціальності ІТ-сфери, інженерії, що й не дивно, адже науково-технічний прогрес є визначальним важелем в інноваційному розвитку країни. Попит серед молоді мають фінансова та правова сфера, сфера готельно-ресторанного обслуговування, сфера продажів і маркетингу. Але найбільш затребуваними і оплачуваними на сьогодні, згідно з запитами роботодавців, є спеціалісти агрономічної служби та технологи-харчовики. В університеті, відповідно до потреб ринку праці, готують фахівців за усіма зазначеними спеціальності.
Для ефективного вирішення питань працевлаштування молоді існують два можливі варіанти. Перший полягає у відкритті власної справи і створенні робочих місць для інших. Другий – пошук робочого місця.
За рахунок розвитку власних виробництв у Навчально-науково-практичному центрі МНАУ ми пропонуємо вакантні робочі місця молоді як під час навчання, так і по закінченню університету. В університеті успішно функціонують, створені студентами, фермерські господарства Їм надається постійний фінансовий, технічний та інформаційний супровід відповідних фахівців.
Щороку, близько трьохсот студентів Миколаївського національного аграрного університету проходять практику за кордоном за програмами Work and Travel, FEFU, LOGO, CampAmerica, HOPS, а також підвищують кваліфікацію і вдосконалюють практичні навички ведення господарства на сільськогосподарських фермах Великобританії, Німеччини, Данії з метою набуття і застосування знань, умінь та навичок в нових економічних умовах міжнародного ринку праці. Це допомагає випускникам університету покращити знання іноземної мови, удосконалити професійні уміння, підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці.
У Миколаївському національному аграрному університеті широко запроваджено систему дуального навчання. Це система засвоєння теоретичних знань та отримання реального досвіду на великих аграрних підприємствах. Під час такої роботи здобувачі вищої освіти мають змогу спробувати свої сили на прикладі прибуткових бізнес-проєктів, досконало дослідити процес виробництва та реалізацію продукції, отримати практичні навички та безцінний досвід на підприємствах відповідного профілю. І все це завдяки новій формі професійної підготовки молоді – дуальному навчанню. Дуальне навчання дає можливість працювати із тими підприємствами, які не просто прагнуть заповнити вакантні посади, а готові оплачувати роботу студентів і хочуть допомагати закладу вищої освіти у підготовці висококваліфікованих фахівців. А найголовніше, таке поєднання теоретичних знань, отриманих в університеті, та практичних вмінь, засвоєних на підприємстві, позитивно впливає на успішність студентів, підвищує їх професійну компетентність і як результат – сприяє працевлаштуванню випускників університету.









Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget