Практика студентів є невід’ємною складовою процесу підготовки спеціалістів у закладах вищої освіти і передбачає безперервність та послідовність її проведення при одержанні достатнього обсягу практичних знань і умінь відповідно до різних освітніх та кваліфікаційних рівнів. Здобувачі вищої освіти ОНП «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» СВО «Магістр» спеціалізації «Птахівництво» під час проходження навчальних практик із дисциплін «Виробництво харчових яєць» та «Виробництво м’яса сільськогосподарської птиці» під керівництвом доцента кафедри птахівництва, якості та безпечності продукції Стародубця О.О. та асистента кафедри Лютої І.М. відвідали ФГ «Орбіта», яке є одним із найбільших сільгосппідприємств Березнегуватського району Миколаївської області, та навчально-дослідно-виробничу перепелину ферму Миколаївського НАУ.
ФГ «Орбіта» є племінним репродуктором другого порядку із розведення важкої породи гусей «Легарт Датський». Підприємство працює за новітніми технологіями ведення галузі птахівництва, використовуючи автоматизовані системи керування мікрокліматом приміщень, вирощування молодняку водоплавної птиці та забезпечення належного стану ветеринарно-санітарних заходів на виробництві. Керівництво господарства, Степанюк Георгій Павлович, у своїй повсякденній роботі використовує успішну співпрацю із провідними постачальниками генетичного матеріалу французької селекції, компанією GrimaudFreresSelection. Імпортований важкий крос гусейG-35 має добру адаптацію до умов господарства та показує високі продуктивні якості за період експлуатації.
Головний зоотехнік господарства Лєщук Валентин Васильович надав змістовну інформацію щодо ведення галузі птахівництва, яким господарство займається із 2003 року. За цей період комплекси для вирощування молодняку птиці обладнано сучасними клітковими батареями вітчизняного виробництва ТОВ «ВО Техна», які оснощені ніпельними напувалками, жолобковими годівницями з автоматичним роздаванням корму та видаленням посліду.
На базі НДВ перепелиної ферми студенти-магістри ознайомилися із технологічним процесом виробництва харчових яєць перепелів, взяли участь у виробничих процесах, набули навичок забезпечення належного рівня біобезпеки на виробництві.
Кафедра птахівництва, якості та безпечності продукції
Дописати коментар