Вітаємо із Міжнародним днем рідної мови!

Щороку, 21 лютого, світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови, встановлений у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.
Історія свята, на жаль, має трагічний початок. 21 лютого 1952 року у Бангладеш пакистанська влада жорстоко придушила студентів-мітингувальників, які висловлювали свій протест проти урядової заборони на використання в країні своєї рідної – бенгальської, мови. Саме за пропозицією цієї країни ЮНЕСКО проголосило 21 лютого Міжнародним днем рідної мови. А починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначаємо і ми, українці.
Науково-педагогічний колектив кафедри українознавства щиро вітає всю українську спільноту із Міжнародним днем рідної мови! Пам’ятаймо, що мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.



 

кафедра українознавства

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget