Нещодавно Миколаївський національний аграрний університет та благодійний фонд «ЛАСКА» підписали договір про партнерство та спільну реалізацію проєкту «Пекарня «Хліб мого краю». Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки перемозі в грантовому конкурсі «Розвиток громад в Україні через соціальне підприємство» Австрія-Україна».
27 травня відбулася урочиста презентація студентського соціального підприємства «Пекарня «Хліб мого краю» Миколаївського національного аграрного університету за участі голови Миколаївської обласної державної адміністрації В.О. Кіма; народного депутата України, члена аграрного комітету України А.О. Чорноморова; народного депутата України, члена аграрного комітету України О.В. Гайду; першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Г. О. Решетілова; заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації О.О. Трайтлі та інших високоповажних гостей. Відтепер здобувачі вищої освіти університету спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» матимуть можливість особисто виготовляти хліб, за відповідною технологією – це зберігання, підготовка сировини до виробництва, приготування тіста, розробка тіста, випікання тіста та охолодження і зберігання хліба. Здобувачі вищої освіти факультету менеджменту матимуть можливість здійснювати розрахунок собівартості хліба, встановлювати розмір торгової націнки. Студентська молодь спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вже на сьогодні відновила старовинні рецепти приготування хліба Миколаївщині, з-поміж яких: «Благодарівська поляниця», «Вітовський», «Ольвійський», «Адміральський». Але на цьому пошук старовинних рецептів не закінчується! А найголовніше, що це справжній хліб, виготовлений студентами професійно для самих студентів.
Дописати коментар