ВЕСНЯНІ РОБОТИ НА ПАСІЦІ

Згідно із графіком проведення виїзних занять кафедри технології виробництва продукції тваринництва 18 травня 2021 року з дисципліни «Технологія виробництва продукції бджільництва» доцентом В.Д. Івановою проведено виїзне практичне заняття на базі навчально-виробничо-дослідної пасіки МНАУ для здобувачів вищої освіти ІІІ курсу освітньої спеціальності 204-«Технологія ВПТ» факультету ТВППТСБ.
Перш за все зі студентами був проведений інструктаж з техніки безпеки та правилами поведінки на пасіці, роботи з бджолиними сім’ями й ознайомили їх із правилами розміщення бджолиних сімей на території пасіки.
Під час занять здобувачами вищої освіти курсу виконувалися наступні роботи – вирізка та чистка  вибракуваних стільників, чистка прольотних дощечок, донців, корпусів двокорпусних вуликів та вуликів-лежаків, установка піддонів, розміщення їх на пасіці, здійснили прибирання території пасіки.
У зв’язку із незадовільними погодними умовами, провели біглій огляд бджолиних сімей – визначення сили бджолиних сімей та комплектування гнізда.
Детально було вивчено обладнання, яке необхідне для повноцінної роботи пасіки, типи вуликів, стільників, методологію виготовлення рамок стільникових, прививочних рамок, рамок-держателів для маточних кліточок.
Також, студентство було ознайомлено із технологією переробки воскової сировини в умовах пасіки, отримання квіткового пилку та будови стільників.











Доцент кафедри ТВПТ В.Д. Іванова


 

факультет ТВППТСБ,кафедра ТВПТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget