Дослідний сад кафедри виноградарства та плодоовочівництва

У цьому році весняні погодні умови є нетиповими для нашої зони. Прохолодна та дощова погода вплинула на динаміку фізіологічних процесів багаторічних насаджень. Цвітіння плодових культур затрималося в середньому на 10-15 діб, порівняно із середніми багаторічними даними. Але в погожі дні, коли температура вдень піднімається вище 20˚С бджоли інтенсивно відвідують квітучі дерева, запилюючи їх.
Із урахування специфічних умов року, викладачі кафедри виноградарства та плодоовочівництва Миколаївського НАУ проф. М.О. Самойленко, доценти І.М. Марценюк, Н.В. Нікончук, доцент кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Т.М. Манушкіна визначали стан багаторічних насаджень, ступінь зав’язування плодів та провізорну врожайність кісточкових та зерняткових культур.
Попередні спостереження та обліки показали, що за умови дотримання сучасних технологій вирощування і догляду за плодовими насадженнями, відзначається достатнє зав’язування плодів і погодні умови в меншому ступені впливають на формування врожаю.
Перспективи отримання високого врожаю плодових культур у дослідному саду є обнадійливими.





факультет агротехнологій,кафедра виноградарства та плодоовочівництва

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget