Пленарне засідання конференції Міжнародного форуму МНАУ

27 травня 2021 року у спортивно-оздоровчому комплексі «Sportium», (м. Очаків) відбулось пленарне засідання міжнародної науково-практичної конференції Міжнародного форуму «Стратегія інтеграції аграрної освіти, науки, виробництва: глобальні виклики продовольчої безпеки та змін клімату» Миколаївського національного аграрного університету, в якому взяли участь керівники сільськогосподарських господарств, науковці селекційних центрів та інститутів і  науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти.

Доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Миколаївського національного аграрного університету Гамаюнова В. В. виступила з доповіддю на тему «Сучасні підходи до агротехнологій за умови змін клімату». Кандидат с/г наук, старший науковий співробітник Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» (м. Харків) Кутова А. М. розповіла про «Потенційні ресурси та підходи до управління органічною сировиною України для поповнення запасів гумусу в ґрунтах». Доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри рослинництва та садово-паркового господарства Миколаївського національного аграрного університету Федорчук М. І. підсумував вище зазначені теми обговорення доповіддю про вплив змін клімату на продуктивність сільськогосподарського виробництва. Кандидат. с.-г. наук, старший науковий співробітник відділу агрохімії ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» Сябрук О. П. виступила з темою «Вплив біопрепаратів на емісію СО2 та мікрофлору у прикореневій зоні кукурудзи». Кандидат технічних наук, доцент, завідувач каф. технологій та безпечності харчових продуктів Сумського національного аграрного університету Самілик М. М. доповідала про «Виробництво молока А2 як перспективний чинник розвитку молочного скотарства». Кандидат технічних наук, доцент кафедри біокібернетики та аерокосмічної медицини Національного авіаційного університету (м. Київ) Іванець О. Б. розповіла про особливості оцінювання складних об'єктів. Головний науковий співробітник, академік НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор Лавриненко Ю. О. розповів про створення нових сортів та гібридів Інститутом зрошуваного землеробства НААН як для умов зрошення, так і для умов природного зволоження. Заступник директора ТК «Всеукраїнський науковий інститут селекції» Скорик В. В. розповів про селекцію та насінництво компанії ВНІС. Агроном компанії «БТУ – ЦЕНТР» Ростоцький О. В. розкрив суть використання біопрепаратів як елементу біобезпеки в умовах змін клімату. Доктор економічних наук, професор  кафедри менеджменту альтернативних джерел енергії Вінницького національного агарного університету Шпикуляк О. Г. розкрив роль альтернативних джерел енергії у сільському господарстві в умовах змін клімату.

Всі учасники задоволені плідною роботою науково-практичної конференції та обговоренням сучасних проблем сільського господарства. По завершенню міжнародної науково-практичної конференції Міжнародного форуму видано збірник тез доповідей учасників. 

Учасники Форуму висловили щирі слова подяки організаторам Міжнародного форуму за проведення всіх запланованих заходів на високому професійному рівні!!!










Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget