19 травня 2021 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського НАУ відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Інновації у забезпеченні якості та безпечності тваринницької продукції» під керівництвом завідувача кафедри птахівництва, якості та безпечності продукції д.с.-г.н., проф. Л.С. Патрєвої.
За словами Л.С. Патрєвої участь у конференції взяли понад 60 учасників серед яких були: Бєксєітов Т.К., декан факультету Торайгиров університету (Казахстан), доктор с.-г. наук, професор, академік АСГН РК; Рашаль І.Д., Президент Латвійського товариства генетиків та селекціонерів, (Латвія) доктор біол. наук, професор, академік Латвійської АН; Груданов В.Я., професор Білоруського державного аграрного технічного університету (Білорусь), д-р тех. наук, професор; Кайсин Л.Г., професор Державного аграрного університету (Молдова), д-р с.-г. наук, професор; Cоатов У.Р., завідувач кафедри Ташкентського державного аграрного університету (Узбекистан), д-р с.-г. наук, доцент; науковці науково-дослідних установ НААН, НАН ВО України, Міністерства освіти і науки України, закладів вищої освіти, керівники і фахівці племінних підприємств та представники громадськості.
Учасники конференції обговорили такі питання:
1. Інноваційні напрямки селекційно-племінної роботи у тваринництві і птахівництві;
2. Техніко-технологічні та виробничі інновації у тваринництві і птахівництві;
3. Ресурсозберігаючі, екологічно безпечні технології у тваринництві і птахівництві;
4. Інноваційна діяльність на підприємствах переробної промисловості;
5. Якість і безпека продуктів тваринництва і птахівництва.
У результаті конференції було узагальнено світовий і вітчизняний досвід з питань забезпечення якості та безпечності тваринницької продукції та обґрунтовано перспективні напрями розвитку пріоритетної для України галузі тваринництва.
Заступник декана з НДР факультету ТВППТСБ
к.с.-г.н., доц. О.О. Кравченко
Дописати коментар