Вівчари України згадують минуле та вирішують проблеми майбутнього

18-19 травня 2017 року на базі Дніпровського державного аграрно-економічного університету проходила ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика вівчарства та козівництва України в умовах євроінтеграції», присвячена 95-річчю з дня народження видатного вченого, доктора сільськогосподарських наук, професора Шуваєва Василя Тихоновича. В роботі конференції прийняли активну участь доценти кафедри технології виробництва продукції тваринництва, кандидати с.-г. наук Калиниченко Г.І. та Петрова О.І. 

У перший день конференції 18 травня відбулося пленарне засідання, на якому з привітальним словом виступили ректор Дніпровського державного аграрно-економічного університету доктор с.-г. наук, професор Кобець А.І., начальник управління агропромислового розвитку Дніпропетровської держадміністрації Удовицький В.О., начальник відділу апарату президії НААН України Костенко О.І. Багато учасників конференції згадували про життєвий та науковий шлях професора Шуваєва Василя Тихоновича. Наприкінці всі учасники зробили фото на згадку. Наступного дня, 19 травня, на території біотехнологічного факультету ДДАЕУ розпочали роботу чотири наукові секції: 1. Породоутворення та вдосконалення продуктивних ознак у вівчарстві та козівництві; 2. Біотехнологія відтворення, гігієна і годівля у вівчарстві і козівництві; 3. Інноваційні енергозберігаючі технології виробництва і переробки продукції у тваринництві; 4. 

Актуальні аспекти і профілактики захворювань у тваринництві.
Практична частина конференції включала в себе проведення майстер-класів «Сортовий розруб туш овець та кіз», «Основи виробництва та переробки молока овець та кіз», «Сучасні технологічні рішення при виробництві та переробці м’яса овець та кіз», яка супроводжувалася дегустацією продукції, «Стрижка овець», «Переробка вовни», «Собаки-пастухи у вівчарстві». 

Широко була представлена виставка порід овець та кіз молочного і м’ясного напряму продуктивності. Підведення підсумків роботи конференції проводилося у формі круглого столу, за яким науковці ділилися власними враженнями та висловлювали побажання на подальше.


Доцент кафедри технології виробництва продукції тваринництва Миколаївського НАУ Калиниченко Г.І. 














2017, факультет ТВППТСБ, кафедра ТВПТ, пленарне засідання, проблеми сучасності,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget