Вдосконалення і збереження генетичних ресурсів у тваринництві

18 травня 2017 року на базі Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН України відбулась Міжнародна науково-практична конференції «Стратегія вдосконалення та збереження генетичних ресурсів сільськогосподарських тварин», присвячена 15-річчю присвоєння статусу національного надбання Банку генетичних ресурсів сільськогосподарських тварин. 

За словами директора інституту, д.е.н., академіка НААН М.В. Гладія участь у конференції взяли понад 60 учасників серед яких були гості віце-президент НААН академік НААН В. М. Жук, Герой України Ю. М. Карасик, заступник голови Сільськогосподарської Академії Республіки Болгарія, професор М. М. Ігнатова, науковці науково-дослідних установ НААН, НАН України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, вищих навчальних закладів, Академії наук Республіки Молдова та Республіки Болгарія, керівники і фахівці племінних підприємств та представники громадськості. Також в роботі конференції прийняли участь доценти Миколаївського НАУ В.О. Мельник та О.О. Кравченко.

 

 Учасники конференції обговорили такі питання: селекційні методи збереження, поліпшення і раціонального використання генофонду вітчизняних порід; перспективи використання новітніх біотехнологій в системі збереження біорізноманіття; генетика як основа розроблення сучасних стратегій порідного вдосконалення та збереження племінних ресурсів.


Доцентом МНАУ В.О. Мельником було надано доповідь на тему: «Ефективність внутрішньоматкового осіменіння племінних свиноматок».


В перерві між засіданнями конференції було проведено екскурсію по інституту і представлено Банку генетичних ресурсів сільськогосподарських тварин.

 

В результаті конференції було узагальнено світовий і вітчизняний досвід з питань вдосконалення і збереження генетичних ресурсів та обґрунтовано перспективні напрями розвитку пріоритетної для України галузі тваринництва.

Доцент кафедри зоогігієни та ветеринарії В.О. Мельник,
Доц. кафедри генетики, годівлі
тварин та біотехнології О.О. Кравченко

2017, кафедра генетики, конференція, кафедра ГГТБ, кафедра зоогігієни та ветеринарії, конференція,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget