Національний День Ферми


19 травня 2017 року в умовах ПАТ «Племзавод «Степной» Кам’янко-Дніпровського району Запорізької області відбувся цікавий загальнодержавний захід – Національний День Ферми. Безумовно, науково-педагогічні працівники Миколаївського НАУ: в.о. завідувача кафедри ТВПТ Лихач В.Я., в.о. завідувача кафедри ГГТБ Луговий С.І., заступник декана факультету ТВППТСБ з навчальної роботи Трибрат Р.О. також мали змогу побувати на такому заході, оскільки їх пов’язує із господарством багаторічна науково-виробнича співпраця, яку започаткувала професор Топіха В.С.

У зв’язку з тим, що ПАТ «Племзавод «Степной» входить до топ-5 підприємств України за обсягом надоїв – 650 голів дійного стада, середній надій яких становить 10 тисяч кг молока на корову за рік. До того ж, підприємство має власний комбікормовий завод потужністю 3 тонни на годину, де і виробляють комбікорм для ВРХ та власного свинокомплексу, тому дане господарство і стало базою для проведення Всеукраїнського свята.

Офіційно відкрили Національний День Ферми – уповноважені особи, зокрема Костянтин Бриль (голова обласної державної адміністрації Запорізької області), Андрій Дикун (голова Всеукраїнської Аграрної Ради), Анатолій Волков (власне директор ПАТ «Племзавод «Степной»). Далі пройшов парад голштинських корів, після чого почалася лекційна частина у конференц залі підприємства, на якій експерти з України, Італії та Естонії ділилися своїми знаннями та досвідом у галузі молочного скотарства.

У межах заходу учасникам Національного Дня Ферми презентували весь процес заготівлі грубих кормів із поля до кормового столу. Також продемонстрували роботу зеленої лінії та кормозаготівельної техніки, ознайомили учасників із методами закладання сінажу.
Далі відбулася для учасників екскурсія по молочно-товарній фермі та візит до комбікормового заводу.

Тож, щиро дякуємо організаторам заходу та особисто А.А. Волкову, В.А. Волкову за рівень проведення такого вкрай стратегічно важливого заходу для вирішення продовольчої проблеми України за рахунок інтенсивного розвитку молочного скотарства.

в.о. зав. кафедри ТВПТ                                     В.Я. Лихач







2017, співробітники факультету ТВППТСБ, кафедра ТВПТ, свято,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget