У Миколаївському національному аграрному університеті відбулися Всеукраїнські олімпіади

16 травня 2017 року на факультеті довузівської підготовки Миколаївського національного аграрного університету відбулися фінальні змагання Всеукраїнських олімпіад для вступників університету на основі повної загальної середньої освіти.
Відповідно до Положення, олімпіаду проведено у два тури – дистанційний та очний із таких предметів, як  українська мова, українська література, історія України, математика та біологія. Право участі у  II (фінальному) турі олімпіади вибороли 35 учасників із Миколаївської та Херсонської областей.
Із вітальним словом перед учасниками змагань виступив перший проректор, професор Дмитро Бабенко зазначивши, що здобувачі вищої освіти університету є його справжньою гордістю, оскільки серед них кількість переможців Всеукраїнських студентських олімпіад є найбільшою в Україні. Участь у предметних олімпіадах випускників шкіл – це їх вагомі кроки на шляху до успішного університетського майбутнього.
Слід зазначити, що змагання відбулися у цікавій і безкомпромісній боротьбі, а переможцями стали, звичайно, найкращі. У номінації «Українська мова» 1 місце виборола Ріта Ротару, учениця Новопавлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Баштанського району.
У номінаціях «Українська література» та «Біологія» не було рівних учениці Новоодеської гуманітарної гімназії Ярославі Возігнуєвій. 
Кращим також у двох номінаціях «Математика» та «Історія України» став учень Першої української гімназії імені М. Аркаса Олександр Глухий. 
Усі переможці вже визначилися зі спеціальностями Миколаївського НАУ, які планують здобувати в університеті.
Анастасія Погорєлова, учениця 11-го класу Миколаївського класичного ліцею, на запитання, чому обрала саме Миколаївський НАУ, захопливо  відповіла: «Я вже давно мріяла стати технологом. Ще із дитинства мене цікавило запитання, що ж відбувається із продуктами, перш ніж вони потрапляють на наш стіл? І сьогодні професія технолога харчових виробництв є однією з найбільш затребуваних на ринку праці України. Тому, коли вперше познайомилася із Миколаївським національним аграрним університетом, відразу зрозуміла, що хочу тут навчатися. Постійно уявляю, як ходжу цими коридорами. А ще я обов’язково вступлю до якогось творчого гуртка, адже в університеті їх дуже багато». 

Усі переможці олімпіади, а їх загалом двадцять два, окрім яскравих вражень від змагань і відвідування університету, отримали вагому перевагу при вступі у 2017 році на спеціальності, визначені Правилами прийому до Миколаївського НАУ. Це, зокрема, додаткові 20 балів до одного із сертифікатів ЗНО при розрахунку конкурсного бала. А це справді суттєво!















профорієнтаційна робота, Всеукраїнська олімпіада

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget