Виїзне заняття на базі Миколаївського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

12 травня 2017 року здобувачі вищої освіти групи БТ 1/1 під керівництвом доцента кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології Сметани О.Ю. у межах виконання плану лабораторних занять провели виїзне заняття на тему «Молекулярно-генетичні методи досліджень» на базі Миколаївського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, що є філією кафедри. Здобувачів вищої освіти гостинно зустріли співробітники та спочатку запросили на екскурсію у супроводі експерту з криміналістики Косенко М.С. Дівчата, озброївшись стерильним одягом та прагненням дізнатись багато нового та цікавого, вирушили у подорож. 
Співробітники центру ділились досвідом та нюансами роботи на наявному обладнанні. Спочатку біотехнологам розповіли про злочини та кримінальні справи, в яких можливе використання методу ДНК-аналізу. Студенти, в свою чергу, змогли проявити вже здобуті знання щодо ДНК. 
Наступним стало відвідування лабораторії із ознайомленням із загальним процесом аналізу, а саме: ампліфікація ДНК, визначення особистості, якій належить «генетичний відбиток»; дізналися, що для проведення генетичної експертизи ДНК можна застосовувати будь-який біологічний матеріал, а найбільш поширені – це зразки букального епітелію (слини). 
По завершенню заняття здобувачі вищої освіти були приємно вражені та та отримали багаж нових знань.

студентка групи БТ 1/1 Хруленко О.С., 
доцент кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології Сметана О.Ю.



факультет ТВППТСБ, студенти МНАУ, виїзне заняття

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget