Вибір професії як шлях становлення особистості

 Більше двохсот років тому наш великий співвітчизник Григорій Сковорода висунув філософську концепцію «сродної праці». Це така праця, яка виступає умовою досягнення людиною щастя, найперша потреба і найвища насолода особистості, вона є творчістю, поєднує зовнішню та внутрішню природу людини, дозволяє пізнати себе, бути спорідненим зі своєю справою. А як знайти свою «сродну працю»? Відповідь на це питання шукали дев’ятого  квітня 2024 року учні випускного класу Веснянського ліцею Миколаївського району разом зі старшим викладачем кафедри економічної теорії і суспільних наук к. філос. н. Наталією Мірошкіною, практичним психологом МНАУ Ганною Каськовою, секретарем приймальної комісії Ольгою Лубовою та активістом студентського парламенту МНАУ, здобувачем вищої освіти Натаном Рудем. 

Представники МНАУ завітали до ліцею в найвідповідальніший момент життя випускників: в час вибору професії, що зумовить їх подальший життєвий шлях. 

Як пізнати себе, щоб не помилитися в виборі шляху в майбутнє? Це питання дозволив розкрити психолого-педагогічний тренінг «Мій усвідомлений вибір професії»,  який з притаманній їй педагогічною майстерністю, яскраво, артистично,  інформаційно насичено провела Ганна Леонідівна Каськова. Вона розкрила можливості для розвитку особистості, які надає молодій людині, яка розпочинає свій життєвий шлях навчання в нашому університеті. Велику кількість питань про студентське життя та можливість реалізації себе ще під час процесу навчання задали учні Натану Рудю.  Ольга Лубова розповіла про особливості вступної компанії 2024 року, а Наталія Мірошкіна наголосила увагу на перевагах навчання в МНАУ та особливостях організації навчального процесу. 

В зустрічі брали участь представники адміністрації ліцею та вчителі. Спілкування носило неформальний, зацікавлений характер. Майбутні вступники отримали не тільки корисну інформацію, але й велике емоційне задоволення від спілкування з командою МНАУ. Нам, учасникам зустрічі з боку МНАУ було дуже приємно бачити активність, зацікавленість наших майбутніх вступників, їх творче натхнення. 




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget