Відзначили 300-річний ювілей з дня народження Іммануїла Канта у Миколаєві

22 квітня людство відзначило 300-річчя з дня народження засновника німецької класичної філософії Іммануїла Канта (1724 — 1804). Кант є мислителем, вплив якого на філософію, науку, суспільство важко переоцінити. Він був і залишається надзвичайним авторитетом для представників сучасної епістемології, етики, політичної теорії і постмодерністської естетики. 

Здійснений ним синтез емпіричного реалізму і трансцендентального ідеалізму спеціалісти порівнювали із «коперніканським поворотом» у філософії. У політичній науці Кант був прибічником всезагальної демократії і міжнародної співпраці, які здатні забезпечити світ без війн - «вічний мир». Ці його ідеї стали одним із підґрунть створення ООН як організації міжнародної співпраці. 

Відзначили 300-річчя з дня народження великого філософа і в Миколаєві, у гостинному приміщенні Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки в рамках постійних засідань «філософського клубу», який працює у нашому місті вже більше чверті століття. Ведучими засідання були старші викладачі кафедри економічної теорії і суспільних наук МНАУ, кандидатки філософських наук Суріна Ганна Юріївна та Мірошкіна Наталія Валеріївна, які розповіли присутнім про життя і творчість славетного німецького філософа. Засідання філософського клубу відрив своїм виступом наш відомий земляк заслужений артист України Олександр Сичов, який познайомив присутніх із власними поетичним і пісенним творами. Серед слухачів заходу були також любителі філософії, студенти МНАУ Кравець Тетяна, Терещенко Дар'я, Чуприна Богдан, Шевченко Єгор, які отримали нові знання і багато вражень від цього заходу інформальної освіти. Отже, славетний ювілей всесвітньо відомого філософа у Миколаєві відзначили на гідному рівні.




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget