Виїзне заняття із «Екології» для студентів-біотехнологів І курсу

На кафедрі біотехнології та біоінженерії факультету ТВППТСБ активно використовується практика виїзних занять із обов’язкових та вибіркових освітніх компонентів ОП, що забезпечує ефективну реалізацію практичної складової професійного становлення майбутніх фахівців-біотехнологів.

24 квітня 2024 року було проведено виїзне практичне заняття із освітньої компоненти «Екологія» (викладач – проф. Крамаренко Сергій) із здобувачами вищої освіти академічної групи БТ1/1 факультету ТВППТСБ, які навчаються за освітньою програмою «Біотехнології та біоінженерія». Заняття було організовано в умовах Миколаївського зоопарку, який 26 квітня 2024 року відзначає своє 123-річчя. Під час заняття здобувачі вищої освіти ознайомилися із особливостями біології та екології головних груп хребетних тварин  (ссавців, птахів, плазунів та амфібій), що представлені у колекції зоопарку. Особливу увагу було приділено морфологічним та поведінковим адаптаціям тварин до їх нативних місць існування.

Окрему увагу було приділено ролі Миколаївського зоопарку та всього природно-заповідного фонду України у збереженні біологічного різноманіття нашої країни. А також можливості повоєнного відновлення цього різноманіття на територіях України, де ведуться активні бойові дії.

Крім того, акцентовано на групі тварин, що є рідкісними чи зникаючими та  занесено в «Червону книгу» України та МСОП (Міжнародної спілки охорони природи).







Професор кафедри біотехнології та біоінженерії

Сергій Крамаренко

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget