Кафедрою птахівництва, якості та безпечності продукції факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету з 7 вересня 2020 року розпочалися навчальні практики у здобувачів вищої освіти другого курсу СВО «Магістр» освітньої спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» з лабораторної діагностики якості та безпеки продукції тваринного та рослинного походження (керівник – доцент Стародубець Олексій Олександрович) та стандартизації і сертифікації продукції й послуг та систем управління якістю (керівник – доцент Коцюбенко Ганна Анатоліївна), які відбуваються на базі ДП «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».
Впродовж практики з лабораторної діагностики якості та безпеки продукції тваринного та рослинного походження здобувачі ознайомилися з основними методиками визначення джерела екологічного ризику у продукції тваринного та рослинного походження, дослідили склад чинників продовольчої безпеки на всіх рівнях її забезпечення, навчилися вимірювати показники безпеки харчових продуктів.
Практика зі стандартизації і сертифікації продукції й послуг та систем управління якістю дала змогу здобувачам ознайомитися із функціями метрологічної служби України, державним метрологічним контролем і наглядом, метрологічною повіркою засобів вимірювань, акредитацією метрологічних органів, служб і лабораторій, відповідальністю за порушення законодавства з метрологічної діяльності.
Науково-педагогічні працівники кафедри висловлюють щиру подяку директору ДП «Миколаївстандартметрологiя» Романенко Ірині Михайлівні, заступнику директора з питань стандартизації, якості та наукової діяльності Фоміній Світлані Володимирівні та всім співробітникам підприємства, які брали участь в організації проведення практик, за якісну підготовку фахівців з метрології та інформаційно-вимірювальної техніки.
Дописати коментар