День практичної підготовки магістрантів факультету агротехнологій

16 вересня 2020 року було проведено День практичної підготовки для здобувачів вищої освіти спеціальності 201 «Агрономія», освітнього ступеня «Магістр» на тему: «Клональне мікророзмноження сільськогосподарських культур» в умовах ФГ «Агролайф» Вітовського району Миколаївської області. День практичної підготовки відбувся за фінансової підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP). 

Майстер-клас із клонального мікророзмноження рослин для здобувачів вищої освіти проводили доцент кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Тетяна Манушкіна та фахівці лабораторії клонального мікророзмноження, яка є філією цієї кафедри на виробництві, Варвара Пилипенко та Альона Недільська.

Здобувачі вищої освіти ознайомилися з будовою біотехнологічної лабораторії та оновлених кліматичних камер, особливостями роботи в стерильних умовах ламінарного боксу, обладнанням культуральної кімнати, здобули практичні навички з мікроживцювання рослин і вивчили особливості росту та розвитку різних видів рослин у культурі in vitro та в період адаптації. Із використанням новітніх біотехнологій у лабораторії наразі вирощують саджанці павловнії, черешні, лаванди та суниці.

Учасники заходу передавали слова щирої вдячності заступнику менеджера Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Наталії Жигальцовій, директорові ФГ «Агролайф» Володимиру Хомуту та ректорові Миколаївського національного аграрного університету В’ячеславу Шебаніну за надану можливість закріпити теоретичні знання та покращити практичні навички з біотехнології рослин в умовах виробництва.






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget