03 жовтня 2024 р. відбулося заняття для студентів спеціальності 241 – «Готельно-ресторанна справа» академічної групи ГРС 2/1 з навчальної дисципліни «Гігієна та санітарія в галузі» в умовах філії кафедри ветеринарної медицини та гігієни Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби хіміко-токсилогічного відділу.
Завідувачка хіміко-токсилогічного відділу Житкова Валентина Костянтинівна представила інформацію про дослідження у секторах. Провідні спеціалісти Грицина В.М., Марковецька Н.О, Нікітішена Л.А., Кравченко Л. Д., Іванова С.С. ознайомили студентів із методиками визначення вмісту важких металів, серед яких свинець, кадмій, нікель, марганець, миш’як, цинк у харчових продуктах, дослідження з пунктів очищеної води м. Миколаєва на вміст заліза, свинцю, кадмію, міді, цинку, миш’яку, марганцю, ртуті. У секторі рідинної хроматографії відбувається дослідження фальсифікації рослинних і тваринних жирів, при цьому використовують газовий хроматограф «КрастаЛюкс4000М», для визначення мікотоксинів – UltiMate 3000. У секторі харчових продуктів і готових страв досліджують фізико-хімічні показники продуктів харчування. Інформацію про діяльність сектору, який займається дослідженням фізико-хімічних показників молока та молочних продуктів та визначення в них вмісту антибіотиків представила провідний спеціаліст хіміко-токсилогічного відділу Галієва І.В.
Здобуті знання, спілкування із провідними спеціалістами хіміко-токсилогічного відділу Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби послугують фундаментом для майбутнього становлення висококваліфікованих працівників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
Дякуємо в.о. директора Моргун О.А. і завідувачці хіміко-токсилогічного відділу Житковій В.К. Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби за співпрацю із Миколаївським національним аграрним університетом.
Доцент кафедри ветеринарної медицини та гігієни
Бондар А.О.
Дописати коментар