Проведення заняття в умовах філії кафедри ветеринарної медицини та гігієни

03 жовтня 2024 р. відбулося заняття для студентів спеціальності 241 – «Готельно-ресторанна справа» академічної групи ГРС 2/1 з навчальної дисципліни «Гігієна та санітарія в галузі» в умовах філії кафедри ветеринарної медицини та гігієни Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби хіміко-токсилогічного відділу.

Завідувачка хіміко-токсилогічного відділу Житкова Валентина Костянтинівна представила інформацію про дослідження у секторах. Провідні спеціалісти Грицина В.М., Марковецька Н.О, Нікітішена Л.А., Кравченко Л. Д., Іванова С.С. ознайомили студентів із методиками визначення вмісту важких металів, серед яких свинець, кадмій, нікель, марганець, миш’як, цинк у харчових продуктах, дослідження з пунктів очищеної води м. Миколаєва  на вміст заліза, свинцю, кадмію, міді, цинку, миш’яку, марганцю, ртуті. У секторі рідинної хроматографії відбувається дослідження фальсифікації рослинних і тваринних жирів, при цьому використовують газовий хроматограф «КрастаЛюкс4000М», для визначення мікотоксинів – UltiMate 3000. У секторі харчових продуктів і готових страв досліджують фізико-хімічні показники продуктів харчування. Інформацію про діяльність сектору, який займається дослідженням фізико-хімічних показників молока та молочних продуктів та визначення в них вмісту антибіотиків представила провідний спеціаліст хіміко-токсилогічного відділу Галієва І.В.

Здобуті знання, спілкування із провідними спеціалістами хіміко-токсилогічного відділу Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби послугують фундаментом для майбутнього становлення  висококваліфікованих працівників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Дякуємо в.о. директора Моргун О.А. і завідувачці хіміко-токсилогічного відділу Житковій В.К. Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби за співпрацю із Миколаївським національним аграрним університетом.






Доцент кафедри ветеринарної медицини та гігієни

Бондар А.О.

факультет ТВППТСБ,кафедра ветеринарної медицини та гігієни

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget