24 жовтня 2024 року факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології в родинному колі своєї Alma mater – у Миколаївському національному аграрному університеті відзначив своє 40-річчя.
А починалося все відносно нещодавно – 1 вересня 1984 року в статусі «Зооінженерного» факультету. Університет теж мав тоді іншу назву – Миколаївська філія Одеського сільськогосподарського інституту. І спеціальність була одна – «зооінженерія». Першим деканом була кандидатка економічних наук, доцентка Катерина САМОЙЛИК, яка вміло зібрала тоді колектив однодумців.
Нині колектив факультету – це визнаний в Україні та за кордоном унікальний освітньо-науковий підрозділ Півдня України зі створеною матеріальною базою, науковими школами і науково-педагогічними працівниками, допоміжним персоналом та найголовніше – студентством, яке навчається за 5-ма спеціальностями: 162 «Біотехнології та біоінженерія», 175 «Інформаційно-вимірювальні технології», 181 «Харчові технології», 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» й 211 «Ветеринарна медицина» бакалаврів, магістрів, аспірантів та докторів наук та присуджує їм освітні і наукові кваліфікації (https://www.mnau.edu.ua/faculty-tvpptsb/tvpptsb-history/; https://www.mnau.edu.ua/faculty-tvpptsb/). Але зараз не про професійний й науковий, виробничий доробок, а про теплий вечір, який відбувся днями.
З вітальним словом до факультету від імені університету звернулася проректорка, докторка педагогічних наук, професорка Наталія ШАРАТА, відзначивши, що факультет є однолітком університету, і добру історію вже має, і плани реального розвитку сформував. Звісно, після керівництва університету, засновків факультету привітали два чинні декани: професор Михайло ГИЛЬ (викладач) й магістр Надія ПРАСОВА (студентка), а трударів колективу, його будівельників було нагороджено подяками й цінними подарунками.
Дуже радісно, а для кого і несподівано, було побачити наших ветеранів, засновників, а декому вдалося і виступити в межах вечора – це Володимир ДАВИДЕНКО, Іван КІЩАК (декани факультету), Віра ІВАНОВА (куратор, заступниця декана з виховної роботи), Стах КОТ (завідувач кафедрою), Галина КАЛИНИЧЕНКО (голова науково-методичної комісії), подружжя ГАРІФУЛІНИ (перші студенти-випускники факультету, завідувачі лабораторіями), Світлана ГРИГОР'ЄВА (завідувачка лабораторією), лейтенант й учасник бойових дій у війні з рф Михайло ТИМОФІЇВ (асистент кафедри), Ірина РОМАНЕНКО (директорка ДП «Миколаївстандартметрологія», голова Ради роботодавців та випускників факультету).
Факультет нагородив грамотами і солодкими подарунками свою шикарну молодь – найталановитіших, добрих, успішних у науках і спорті, мистецтві, патріотичних і просто людяних студентів:
1. Бабенко Дениса – здобувача вищої освіти 4 курсу бакалаврату освітньої спеціальності 204-Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва;
2. Козуб Дениса – здобувача вищої освіти 3 курсу бакалаврату освітньої спеціальності 181-Харчові технології;
3. Комісарова Дар'ю – здобувачку вищої освіти 5 курсу магістратури освітньої спеціальності 212-Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза;
4. Черненко Анну – здобувачку вищої освіти 2 курсу магістратури освітньої спеціальності 162-Біотехнології та біоінженерія;
5. Білявську Аліну – здобувачку вищої освіти 2 курсу бакалаврату освітньої спеціальності 181-Харчові технології;
6. Нікуліну Єлизавету – здобувачку вищої освіти 4 курсу бакалаврату освітньої спеціальності 204-Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва;
7. Богданову Асю – здобувачку вищої освіти 5 курсу магістратури освітньої спеціальності 212-Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза;
8. Яновську Катерину – здобувачку вищої освіти 4 курсу бакалаврату освітньої спеціальності 181-Харчові технології;
9. Гончар Анну – здобувачку вищої освіти 4 курсу бакалаврату освітньої спеціальності 162-Біотехнології та біоінженерія;
10. Лойко Світлану – здобувачку вищої освіти 2 курсу магістратури освітньої спеціальності 204-Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва;
11. Єгорову Уляну – здобувачку вищої освіти 1 курсу магістратури освітньої спеціальності 181-Харчові технології;
12. Прасову Надію – здобувачку вищої освіти 6 курсу магістратури освітньої спеціальності 212-Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза;
13. Бодюл Анастасію – здобувачку вищої освіти 1 курсу магістратури освітньої спеціальності 162-Біотехнології та біоінженерія;
14. Гармаш Надію – здобувачку вищої освіти 2 курсу магістратури освітньої спеціальності 181-Харчові технології.
15. Гіль Лілію – здобувачку вищої освіти 2 курсу магістратури освітньої спеціальності 175-Інформаційно-вимірювальні технології.
Факультет культури і виховання Миколаївського НАУ, в якому, до речі, активно беруть участь і студенти факультету ТВППТСБ, подарував дві години бурхливих емоцій – лунали співи соло, хором, свідомість кожного насолоджувалася звуками роялю, а очі просто без відриву спостерігали за запальними танцями й постановами, душа раділа почутим текстам віршів. Сердечно дякуємо кожному артисту, всім організаторам заходу!
Ми молоді, але з історією і з досвідом,
Ми професійні і навчені колективом,
Ми маємо підтримку університету, що дуже цінна для нас,
Ми маємо свою місію і будемо її і далі виконувати…
Зі святом, рідний факультет, довгих років тобі розвитку та процвітання!
З повагою, декан Михайло ГИЛЬ, студентський декан Надія ПРАСОВА
Дописати коментар