Участь у онлайн-заході «Використання інтерактивних методів під час правопросвітницьких заходів Street Law» в рамках «Тиждень права»

Починаючи з 2008 р., в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права згідно з Указом Президента України від 08.12.2008 № 1149 з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Захід проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини. Адже саме цього дня у 1948 р. Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини. 

«Тиждень права», який щороку організовує кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки в університеті має на меті підвищити рівень правової культури здобувачів вищої освіти, абітурієнтів, а також поінформованості щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту.

Кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки у рамках тижня запланувала проведення та участь у ряді тематичних заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру серед здобувачів вищої освіти факультету менеджменту присвячених проблематиці прав людини тощо. 

Так, 05 грудня 2022 р. здобувачі вищої освіти спеціальності «Публічного управління та адміністрування» другого та четвертого року навчання прийняли участь в онлайн-заході «Використання інтерактивних методів під час правопросвітницьких заходів Street Law», який був організований юридичною клінікою «Veritas». 

Спікером заходу сбула клініциста-консультантка Марія Самойленко, яка розкрила такі проблематичні питання, як: поняття Street Law; інтерактивні методи викладання та її види; STEAM – освіта; структура уроку практичного права.

Детально розглянули такі методи, як: знайомство, рефлексія, робота в малих групах, правова ситуація, «дерево рішень», «навчай і навчайся», метод Сократа, то-шоу, імітація спрощеного судового слухання, медіація. Крім того, дізнались про можливість використання в правоосвітницькій діяльності різноманітних ігор (зокрема шляхом адаптації Dixit та інших настільних ігор). Слухачі довідались про таке сучасне явище як подкасти, алгоритми їх створення, основні переваги й відмінності від радіошоу. 

Спікерка наголосила на необхідності та важливості використання STEAM-освіти в юриспруденції, надала практичні поради та корисні посилання для підготовки правоосвітницьких заходів. 

Загалом, присутні дізналися багато цікавого й нового та з користю провели час. Дякуємо Олені Каплій, керівниці юридичною клінікою «Veritas»,  за запрошення!





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget