Правовий гід «Відновне правосуддя: досвід України»

У рамках Всеукраїнського тижня права, що проходить з 10 по 14 грудня 2022 р., на запрошення Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки та здобувачі вищої освіти кураторських груп ПУА 2/1, ПУА 4/1, 13 грудня 2022 р. прийняли участь у правовому гіді «Відновне правосуддя: досвід України» в онлайн-форматі. 

Упродовж зустрічі обговорювалися питання доцільності відновного правосуддя, його впровадження в Україні, історія появи у багатьох країнах світу. 

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях Н.В. Гнатуша розповіла про філософію відновного правосуддя, його форми, механізми та принципи впровадження, ознайомила з успішними кейсами застосування відновного правосуддя щодо неповнолітніх в Україні, зокрема у Миколаївській області. Фахівець підкреслила, що відновне правосуддя допомагає уникнути кримінального покарання для неповнолітніх та дає їм можливість стати на шлях виправлення та перевиховання, позбавивши виникнення комплексу проблем.

Велика подяка організаторам гіду за цікавий, високоякісний, продуктивний, насичений захід. Слід відмітити вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини виступів. 

Особливо хочеться подякувати адміністрації Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки за органзацію онлайн-заходу та співпрацю.



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget