В УМОВАХ НАВЧАЛЬНО НАУКОВО-ПРАКТИЧНОГО ЦЕНТРУ МНАУ ФОРМУЮТЬСЯ МАЙБУТНІ ФАХІВЦІ

Нещодавно Екзаменаційні комісії з атестації випускників-магістрів факультету ТВППТСБ завершили свою роботу. У цей воєнний 2022 рік 38 студентів денної і заочної форм навчання освітніх спеціальностей 152-«Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» й 204-«Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» відповідно до вимог Стандартів вищої освіти України підтвердили освітні кваліфікації. Особливо радісно було побачити результати робіт студентів, які свої дослідження виконали в умовах Навчально-науково-практичного центру Миколаївського НАУ, під час виробничої спеціальної практики на нещодавно створеній «Навчально-науково-виробничій вівцефермі», де директором є Микола Карпенко. А теми робіт – «Оцінка племінної цінності плідників в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ» (студент Невкритий А.О., керівник – проф. Нежлукченко Т.І.), «Вовнова продуктивність та її зв'язок з морфологічними ознаками овець в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ» (студентка Лєпєтюхіна М.В., керівник – проф. Нежлукченко Т.І.) та «Оцінка продуктивних якостей овець асканійської тонкорунної породи різної інтенсивності формування організму в умовах ННПЦ Миколаївського НАУ» (студент Заводян Я.П., керівник – доц. Каратєєва О.І.) яскраво й професійно було розкрито під час захисту кваліфікаційних робіт. 

До речі, в цьому році добрі традиції виконувати дослідження у підприємствах південного регіону України було збережено. Випускники-магістри здійснювали і метрологічну оцінку, і контроль та управління якістю хлібобулочних виробів, і організовували відтворення сільськогосподарських тварин, і оцінювали породні особливості, і корегували технології виробництва молока, м’яса, меду, тренінгу коней та ін. Всі процедури підсумкового кваліфікаційного оцінювання метрологами та технологами з тваринництва було виконано повністю, відповідно до чинних стандартів, і вкотре з обов’язковою перевіркою кваліфікаційних робіт на наявність плагіату та зовнішнім рецензуванням, у т.ч. стейкголдерами-роботодавцями. Слід відзначити, що і результат випробувань усіх випускників у національній шкалі був добрим – 4,41 бали. Склад екзаменаційних комісій та їх голови – професори Тарас Бойко (НУ «Львівська політехніка») та Микола Повод (Сумський НАУ) дійшли висновку, що два випускники заслуговують на видачу диплому з відзнакою (Бондарчук А.В. і Манюх Н.В.), а рекомендації для вступу до аспірантури було надано 9-ти студентам (Бондарчук А.В., Манюх Н.В., Гранда Р.Р., Антипов Р.Б., Осіпов Д.О., Підбережник В.В., Погорєлова Н.Є., Краснянський Д.С. та Венгер О.Е.). 

Приємно відчувати, що і підприємства регіону аграрної й харчової галузі, установи метрології й стандартизації, фахівці Навчально-науково-практичного центру МНАУ завжди раді студентам факультету й із задоволенням співпрацюють з факультетом заради підготовки висококваліфікованого фахівця.

Отримуєш задоволення, коли колеги-вчені факультету, попри складнощі війни із загарбниками з московії, належно допомагають магістрам у підтвердженні ними шуканої освітньої кваліфікації. Отож бути нам живими і незалежними, працювати на рідній землі, бути вільними і нам, і нашій Україні!


















Декан, професор Михайло ГИЛЬ 

факультет ТВППТСБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget