300-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ СВЯТКУЄ МИКОЛАЇВ

В цьому році Україна святкує 300-річчя видатного сина народу – Григорія Савича Сковороди. Дата святкування 300 років від дня народження увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року. Складна ситуація в нашому місті не заважає громадськості долучитися до тематичних заходів. 

23 листопада в Обласній бібліотеці для юнацтва відбувся «круглий стіл», присвячений творчості видатного мислителя, поета, педагога. Доцент кафедри економічної теорії та суспільних наук МНАУ Н. В. Мірошкіна в своєму виступі звернула увагу учасників зустрічі на те, що Г. Сковорода був «першим українським дисидентом», а доля зробила його українським Сократом, творчість якого пов’язувала народну та елітарну культуру. 

З великою увагою учасники круглого столу зустріли виступ доктора політичних наук, професора В. О. Ханстантинова. Він звернувся до аналізу європейського духу філософської спадщини Г. Сковороди, яка відобразила особисту долю філософа.

Наступний захід, присвячений Г. С. Сковороді за участю викладачів кафедри, відбудеться в Обласної універсальної наукової бібліотеці 6 грудня 2022 р. об 11 годині.

Запрошуємо всіх бажаючих!



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget