На навчально-дослідних ділянках кафедри рослинництва та садово-паркового господарства факультету агротехнологій, які розташовані біля навчального корпусу №1, продовжує квітнути шафран посівний (Crocussativus).
Це малопоширена культура, яка відома з 4 тисячоліття до н.е. Шафран має сильний своєрідний аромат і гіркуватий пряний присмак. Приймочки шафрану використовуються для забарвлення і ароматизації кондитерських виробів, при виробництві сиру, ковбас і лікерів. Рильця квітки НПП кафедри рослинництва та СПГ збирають рано вранці за сухої погоди — вирізають і обережно сушать. Робота трудоємна, адже потребує великих затрат ручної праці.Отже, на факультеті агротехнологій продовжується робота з вивчення нових
нішових перспективних культур, в т.ч. і шафрану посівного.
Дописати коментар