Квітучий шафран на факультеті агротехнологій

На навчально-дослідних ділянках кафедри рослинництва та садово-паркового господарства факультету агротехнологій, які розташовані біля навчального корпусу №1, продовжує квітнути шафран посівний (Crocussativus).

Це малопоширена культура, яка відома з 4 тисячоліття до н.е. Шафран має сильний своєрідний аромат і гіркуватий пряний присмак. Приймочки шафрану використовуються для забарвлення і ароматизації кондитерських виробів,  при виробництві сиру, ковбас і лікерів.

Рильця квітки НПП кафедри рослинництва та СПГ збирають рано вранці за сухої погоди — вирізають і обережно сушать. Робота трудоємна, адже потребує великих затрат ручної праці.

Отже, на факультеті агротехнологій продовжується робота з вивчення нових нішових перспективних культур, в т.ч. і шафрану посівного.



факультет агротехнологій

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget