Практичне заняття в умовах, наближених до виробничих

19.11.2020 року доцентом кафедри ґрунтознавства та агрохімії Письменним Олегом Володимировичем було проведено практичне заняття  біля корпусу факультету агротехнологій із дисципліни «Ґрунтознавство з основами геології» на тему: «Осадові та метаморфічні гірські породи». Здобувачами вищої освіти, за допомогою знаряддя ґрунтознавця – лопати, було зроблено ґрунтову прикопку (50 см). В результаті аналізу було виявлено такі ґрунтові породи: вапняки, щебінь, кварцити. 

Здобувачі за допомогою хімічного реагента – cоляної кислоти (HCI) точно виявили вапняк, який закипає від 10% HCI. Інші мінерали можна було відрізнити візуально, порівнюючи їх із колекційними зразками.

Протягом заняття здобувачі ставили запитання з приводу впливу мінералів на ґрунтотворні процеси і формування ґрунтів. Потім настала черга здобувачів відповідати на запитання  викладача. Всі присутні здобувачі успішно відповіли на запитання і захистили практичну роботу. Знання і відчуття, отримані при проведенні практичної роботи, були корисними. 

Дякуємо керівництву факультету і університету за можливість проведення таких практичних занять. 





Здобувачі вищої освіти групи А 2/4

 

факультет агротехнологій,кафедра ґрунтознавства та агрохімії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget