Науково-дослідна робота студентів – один із найважливіших засобів підвищення якості підготовки спеціалістів у вищій школі. Студентські наукові гуртки – одна з форм наукової діяльності студентів, що спрямована на розширення їхнього наукового потенціалу й формування навичок науково-дослідної роботи. На кафедрі птахівництва, якості та безпечності продукції діють три гуртки, одним з яких є гурток «Технологія виробництва продукції птахівництва». Члени гуртка беруть участь у різноманітних олімпіадах, студентських наукових конференціях, конкурсах студентських наукових робіт.
Робота гуртка в цьому навчальному році стала більш різноманітною. Цьому
сприяло зміцнення матеріально-технічної бази кафедри за підтримки
ректора Миколаївського національного аграрного університету, Шебаніна
В’ячеслава Сергійовича. Придбання міні-інкубатора дало змогу провести
першу закладку перепелиних яєць, які були одержані від батьківського
стада перепелів філії кафедри на виробництві –
навчально-дослідно-виробничої перепелиної ферми. Студенти брали участь у
всіх технологічних процесах інкубації яєць, але особливим днем став
день виводу перепелят. Маленьких пташенят треба було оцінити і
підготувати до подальшого вирощування. Звичайно, усі операції
проводились із використанням засобів безпеки.
Кафедра птахівництва, якості та безпечності продукції
Дописати коментар