ТРЕНІНГ З МІЖНАРОДНОГО ГУМАНІТАРНОГО ПРАВА

Наразі, актуальним для України є питання дотримання міжнародного гуманітарного права, яке встановлює правила ведення збройних конфліктів, основною метою якого є обмеження насильства під час війни. 
На території України починаючи з 2014 р. внаслідок агресії російської федерації відбувається міжнародний збройний конфлікт. Саме ця обставина актуалізує необхідність розповсюдження знань про міжнародне гуманітарне право, яке забезпечує захист жертв війни у період збройного конфлікту. Така діяльність відноситься до міжнародно-правових зобов’язань України, і випливає з Женевських конвенцій 1949 р. та Додаткових протоколів до них 1977 р. 
Саме з цією метою, 06.05. 2024 року, доцент кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки Прогонюк Людмила запросила сертифікованих тренерів з міжнародного гуманітарного права Миколаївської обласної організації Червоного Хреста Грановського Артема та Санько Дениса для проведення тренінгу щодо роз’яснення засобів та методів ведення війни під час збройних конфліктів для здобувачів першого року навчання факультету менеджменту. 
На початку тренери розповіли про історію створення Українського Червоного Хреста. Потім розділивши аудиторію на дві команди поставили завдання хронологічно відтворити події історичної давнини виникнення Червоного Хреста з подальшою можливістю представникам сторін виступити зі своїми презентаціями. 
Друга частина зустрічі була присвячена теоретичному обґрунтуванню основних категорій міжнародного гуманітарного права: 
- джерела та принципи міжнародного гуманітарного права;
- правовий статус окремих категорій осіб у міжнародному гуманітарному праві;
- основні засади ведення воєнних дій.
І на останок, тренери запропонували кейси на роздуми щодо визначення воєнних злочинів у тому чи іншому випадках, що супроводжувалось активними питаннями та відповідями на них. 
Дякуємо молодим та перспективним тренерам Миколаївської обласної організації Червоного Хреста за цікавий та корисний тренінг!





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget