Практична робота з дисципліни «Фізіологія тварин»

Молоко є надзвичайно цінним продуктом харчування, котрий завдяки своєму багатому хімічному складу забезпечує організм людини цілим комплексом незамінних вітамінів та мікроелементів. Але в той же час, відсутність чіткого контролю якості молочної сировини на молокоприймальних пунктах спричинює зростання випадків його фальсифікації, що не тільки суттєво знижує харчову цінність даного продукту, але й у деяких випадках може завдати серйозної шкоди здоров’ю споживача.

7 травня 2024 року з дисципліни «Фізіологія тварин» відбулася практична робота, присвячена темі «Лактація. Фізіологія молоко-утворення». Під час даного заняття здобувачами вищої освіти групи ВМ 2/1 спільно з викладачем, асистентом Вадимом Посухіним проведено наступні дослідження:

- Оцінка якості молока органолептичним методом.

- Визначення наявності в молоці крохмалю за допомогою розчинів Люголю та йоду.

- Визначення в сирому молоці ознак субклінічного маститу за допомогою розчину мастидину на молочно-контрольних пластинках.

Регулярне вживання молочних продуктів має багато позитивних сторін як для дитячого, так і для дорослого організмів. Але говорити про користь можна тільки в тому випадку, якщо йдеться про споживання дійсно якісного продукту. Саме тому, вміння відрізняти натуральний продукт від фальсифікату повинно бути обов’язковим для фахівця ветеринарної медицини.





Асистент кафедри біотехнології та біоінженерії Вадим ПОСУХІН

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget