Практичне заняття на базі ОКП «Миколаївоблтеплоенерго»

7 травня 2024 року доценти кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Лариса Вахоніна та гарант освітньої програми «Електроенергетики, електротехніки та електролмеханіки» ОС «Бакалавр» Володимир Мартиненко разом із здобувачами вищої освіти І курсу освітнього ступеня «Бакалавр» провели практичне заняття з фізики на базі ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». Від підприємства заняття проводили заступник директора з економічних питань Катерина Куценко та головний енергетик Олександр Шундель. 

Головний енергетик детально розповів про особливості роботи підприємства та реалізацію різноманітних проєктів й ініціатив. Олександр Шундель детально зупинився на технічній стороні роботи сучасного обладнання: насосів, газових пальників, автоматики тощо, а також зазначив особливості налаштувань устаткування та ефективність проведених заходів з енергоефективності. 

Окрім цього, він відзначив позитивні результати впровадження дуальної освіти серед студентів Миколаївського національного аграрного університету, які навчаються та працюють на підприємстві, отримуючи безцінний досвід та професійні навички за своєю спеціальністю.

«Зараз, навчаючись на першому курсі, ви можете освоїти фактично будь-який напрямок роботи. І в майбутньому працювати не лише електриками, як багато хто думає – ви можете освоїти автоматику, стати висококласними інженерами тощо. Такі практичні заняття цікаві тим, що ви бачите повну картину: які фахівці на сьогодні потрібні і що для цього треба знати і вміти. Теплоенергетика – це цікаво, і ви можете запитати про це детальніше у своїх колег, які вже не один рік працюють у нас, будучи ще студентами», – зауважив Олександр Шундель.

На сьогодні за дуальною формою освіти одночасно навчаються та працюють на ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» на різних посадах майже три десятки студентів.

Заступниця директора з економічних питань Катерина Куценко відзначила, що студенти, в тому числі й І курсу, можуть долучитися до вже впровадженого дуального навчання та поєднувати навчання в університеті з роботою на потужному теплопостачальному підприємстві.

«Ми маємо позитивний досвід і гарні відгуки від студентства щодо дуальної освіти. Для підприємства – це надзвичайно важливо, і ми зацікавлені у цілеспрямованих, активних і відповідальних фахівцях, які хочуть розпочати кар'єру на «Миколаївоблтеплоенерго» та рухатися професійними сходинками, отримуючи досвід та гідну заробітну плату», – прокоментувала вона.

Кафедра щиро вдячна керівництву за надану можливість ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» провести на їх базі практичне заняття.

 



кафедра електроенергетики електротехніки та електромеханіки,інженерно-енергетичний факультет

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget