Навчання в умовах Навчально-науково-практичного центру МНАУ

9 жовтня 2024 року в умовах Навчально-науково-практичного центру МНАУ проведено лекцію та практичні заняття з дисципліни "Екологія та радіобіологія (за фаховим спрямуванням)" для здобувачів вищої освіти четвертого курсу факультету агротехнологій. До проведення занять доєдналися проректорка з наукової роботи, в.о. декана факультету агротехнологій Антоніна Дробітько, начальник НПЦ з освіти Микола Карпенко і професор кафедри виноградарства та плодоовочівництва Микола Самойленко.

Доцентка кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Тетяна Манушкіна прочитала лекцію на тему "Агроекомистеми та екологічні особливості їх розвитку". Розглянули поняття агроекомистеми, її складові, особливості функціонування, вплив екологічних чинників та можливості регулювання продуктивності за рахунок агротехнологій. Дослідили агроекосистеми лаванди вузьколистої, гісопу лікарського, топінамбуру, сильфію пронизанолистого, пшениці озимої, ріпаку озимого. 

На практичних заняттях провели визначення морфометричних показників та фенологічних фаз ефіроолійних та енергетичних культур, визначили вплив на них екологічних чинників.





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget