Урочисте відкриття Лабораторії технологій свинарства ім. професора В.С. Топіхи

7 червня 2021 року на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ відбулося урочисте відкриття Лабораторії технологій свинарства ім. професора В.С. Топіхи.
З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Миколаївського національного аграрного університету, доктор технічних наук, професор, академік В’ячеслав Сергійович Шебанін.
На зібранні виступили також завідувач кафедри, доктор сільськогосподарських наук, професор Тетяна Іванівна Нежлукченко, продовжувач наукової школи та учень Віри Сергіївни Топіхи – доктор сільськогосподарських наук, доцент Сергій Іванович Луговий, та донька Віри Сергіївни – доктор педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського Оксана Іванівна Стріхар.
Свою наукову та науково-педагогічну роботу Віра Сергіївна спрямовувала на підвищення ефективності ведення галузі свинарства у південному регіоні України. З 2000 року працювала у Миколаївському національному аграрному університеті. А з 2001 року по 2017 рік обіймала посаду завідувача кафедри технології виробництва продукції тваринництва.
На посаді завідувача кафедри професор В.С. Топіха сприяла створенню аспірантури та докторантури зі спеціальності 204 - «Технологія виробництва продуктів тваринництва» на базі Миколаївського НАУ. Віра Сергіївна є засновником наукової школи «Удосконалення м´ясних порід свиней в Україні та створення нових порід, типів із використання вітчизняного і світового генофонду»,  вона підготувала 3 докторів та 12 кандидатів наук з питань технології виробництва продукції тваринництва та селекції свиней.
Професор В.С. Топіха була не тільки успішним фахівцем та науковцем, а ще й дружиною, мамою. Вона мала прекрасну родину, яка завжди підтримувала її на науковій та професійній ниві.
Урочисто відкрили лабораторію їм В.С. Топіхи ректор Миколаївського національного аграрного університету, академік В.С. Шебанін. та донька Віри Сергіївни О.І. Стріхар, які під урочисту музику відкрили пам’ятну дошку.
Забезпечення належного рівня навчання студентів, шанування вітчизняних вчених – це інвестиції у майбутнє, це традиції і повага до людей справи, науки. Тому висловлюємо щиру подяку всім причетним до створення цієї сучасної лабораторії та присутнім на зібранні – ректорату університету, науково-педагогічним працівникам, студентству, виробничникам.















Декан факультету проф. М.І. Гиль
Заступник декана з ВР доц. О.І. Каратєєва


 

факультет ТВППТСБ,кафедра ТВПТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget