За інформаційної підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України (лист від 26.08.2020 р. № 22.1/10-1686) на базі Миколаївського національного аграрного університету 8-10 червня 2021 року на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ етапу Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт з освітньої спеціальності 204 «Технологія ВППТ», яка проходила в онлайн-режимі з використанням платформи ZOOM.
Метою даного конкурсу є інтеграція України у світовий освітній простір, розширення міжнародних зв’язків, виявлення та підтримка найбільш талановитих студентів, формування творчого покоління науково активної молоді в аграрній науці.
Голова організаційного комітету, перший проректор Миколаївського НАУ професор Дмитро Бабенко доповів, що для участі у ІІ турі Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт до нашого ЗВО зі спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», надійшло 47 робіт із 18 ЗВО, а саме: Торайгиров Університет, Казахстан – 5 робіт, Костанайський інженерно-економічний університет ім. М. Дулатова, Казахстан – 1 робота; Національний університет «Львівська політехніка» (Україна) – 1 та спільна з Державною вищою технічно-економічною Школою ім. Броніслава Маркевича (Польща) – 1; Миколаївський національний аграрний університет – 4 та спільно з НУ «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка» - 1; Одеський державний аграрний університет – 3; Одеська національна академія харчових технологій – 3; Вінницький національний аграрний університет – 3; Херсонський державний аграрно-економічний університет – 5; Приазовський державний технічний університет – 5; Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка – 4; Поліський національний університет – 3; Луцький національний технічний університет – 2; Подільський державний аграрно-технічний університет – 2; Білоцерківський національний аграрний університет – 1; Національний університет біоресурсів і природокористування України – 1; Дніпровський державний аграрно-економічний університет, Україна – 2.
ІІ тур Міжнародного Конкурсу складався з двох етапів:
І етап (заочний) – рецензування робіт попередньо затвердженими рецензентами, який закінчився 15 квітня 2021 року;
ІІ етап (очний) – проведення підсумкової науково-практичної конференції, під час якої претенденти на перемогу в онлайн-режимі з використанням платформи ZOOM захищали результати власних наукових пошуків, відбувся 08.06.2021 р.
У результаті прилюдного захисту зі спеціальності 204 «ТВППТ» за рейтингом було визначено 12 робіт-переможців, а саме:
І місце із врученням диплома І ступеня – Ракишеву Аккугуль Сагадатівну «Розробка технології м'ясного снека з індички», збагаченого функціональними інгредієнтами», Торайгиров Університет, Казахстан;
ІІ місце із врученням диплома І ступеня – Козуб Діану Русланівну, Погорілу Маргариту Володимирівну «Організація інтенсивної технології відтворення свиней в умовах племзаводу», Миколаївський національний аграрний університет, Україна;
ІІІ місце із врученням диплома ІІ ступеня – Ахметову Жансаю Давлатівну «Розробка складу замороженого десерту з молочної сироватки», Костанайський інженерно-економічний університет ім. М. Дулатова, Казахстан;
ІV місце із врученням диплома ІІ ступеня – Даниліва Івана Олександровича «Особливості продуктивності романовських овець в Херсонській області», Херсонський державний аграрно-економічний університет, Україна;
V місце із врученням диплома ІІ ступеня – Балакіну Махаббат Каїрболатівну «Дослідження функціонально-технологічних властивостей конини у виробництві м'ясних продуктів», Торайгиров Університет, Казахстан;
VІ місце із врученням диплома ІІ ступеня – Погорєлову Надію Євгенівну, Миколаївський національний аграрний університет, Україна; Кушнаренко Ярославу Олегівну, НУ «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка», Україна «Вплив інтенсивності формування організму на молочну продуктивність корів голштинської породи»;
VІІ місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Пешко Вікторію Олександрівну, Краглика Олександра Миколайовича «Розробка конструкціїї скребмашини для первинної обробки свиних туш», Луцький національний технічний університет, Україна;
VІІІ місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Толстенко Анастасію Дмитріївну, Національний університет «Львівська політехніка», Україна, Дреліха Войцеха, Державна вища школа технологій та економіки ім. О. Броніслава Маркієвича, Польща, «Використання дріжджів роду Schizosaccharomyces у виробництві виноматеріалів»;
ІХ місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Юренко Вікторію Юріївну «Дослідження ферментолізу жирової фракції виробничих відходів саломасу за допомогою ліпази», Одеська національна академія харчових технологій», Україна;
Х місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Катрич Вероніку Олександрівну, «Радіоімпульсна технологія і системи підвищення репродуктивної здатності осетрових», Приазовський державний технічний університет, Україна;
ХІ місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Цендру Карину Іванівну «Покращення показників продуктивності свиноматок за рахунок вдосконалення раціонів їх годівлі», Миколаївський національний аграрний університет, Україна;
ХІІ місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Кахновця Миколу Петровича, Ткачука Дениса Олександровича «Застосування медових композицій у харчуванні людей, Одеський державний аграрний університет», Україна.
Представлені на конкурс наукові студентські роботи охопили широкий спектр тем, від виробництва продукції тваринництва до її переробки, які до того ж включали в себе як науково-практичні, так і науково-теоретичні розробки. Роботи є актуальними і спрямовані на вирішення проблем сучасного тваринництва. Студенти мають можливість обмінюватися своїми науковими здобутками на міжнародному рівні, практичними навичками з різних питань виробництва і переробки продукції тваринництва.
Один із рецензентів робіт, академік Академії сільськогосподарських наук Республіки Казахстан, декан факультету сільськогосподарських наук Торайгиров університету (Республіка Казахстан) професор Бєксєітов Токтар Карабаєвич у своєму виступі наголосив, що він кардинально змінив погляд щодо оцінки і виконання наукових робіт студентами і був приємно вражений підготовкою здобувачів. Подібні заходи мотивують здобувачів до більш поглибленого фахового вивчення спеціальності.
В аудиторії панував теплий дружелюбний настрій і студенти з легкістю доповідали свої результати досліджень у галузі тваринництва за актуальними темами.
В обговорені активно брали участь усі члени галузевої конкурсної комісії та представники різних закладів вищої освіти України та зарубіжжя.
З рішенням про результати ІІ туру виступив професор Дмитро Бабенко, голова оргкомітету, який відзначив високий науковий рівень усіх представлених робіт, подякував за участь у конкурсі та передав слова подяки керівництву усіх ЗВО України та зарубіжжя за високий рівень підготовки студентів.
Виражаємо подяку всім студентам і науковим керівникам, які брали участь у даному Конкурсі, а переможців ще раз вітаємо і бажаємо творчої наснаги і наукових злетів у майбутньому!
З повагою, колектив факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ,
голова оргкомітету Міжнародного Конкурсу проф. Д.В. Бабенко
Дописати коментар
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.