Підсумки Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Аграрні науки та продовольство» зі спеціальності 204 «ТВППТ» 2020-2021 н.р.

За інформаційної підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України (лист від 26.08.2020 р. № 22.1/10-1686) на базі Миколаївського національного аграрного університету 8-10 червня 2021 року на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ етапу Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт з освітньої спеціальності 204 «Технологія ВППТ», яка проходила в онлайн-режимі з використанням платформи ZOOM.
Метою даного конкурсу є інтеграція України у світовий освітній простір, розширення міжнародних зв’язків, виявлення та підтримка найбільш талановитих студентів, формування творчого покоління науково активної молоді в аграрній науці.
Голова організаційного комітету, перший проректор Миколаївського НАУ професор Дмитро Бабенко доповів, що для участі у ІІ турі Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт до нашого ЗВО зі спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», надійшло 47 робіт із 18 ЗВО, а саме: Торайгиров Університет, Казахстан – 5 робіт, Костанайський інженерно-економічний університет ім. М. Дулатова, Казахстан – 1 робота; Національний університет «Львівська політехніка» (Україна) – 1 та спільна з Державною вищою технічно-економічною Школою ім. Броніслава Маркевича (Польща) – 1; Миколаївський національний аграрний університет – 4 та спільно з НУ «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка» - 1; Одеський державний аграрний університет – 3; Одеська національна академія харчових технологій – 3; Вінницький національний аграрний університет – 3; Херсонський державний аграрно-економічний університет – 5; Приазовський державний технічний університет – 5; Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка – 4; Поліський національний університет – 3; Луцький національний технічний університет – 2; Подільський державний аграрно-технічний університет – 2; Білоцерківський національний аграрний університет – 1; Національний університет біоресурсів і природокористування України – 1; Дніпровський державний аграрно-економічний університет, Україна – 2.
ІІ тур Міжнародного Конкурсу складався з двох етапів:
І етап (заочний) – рецензування робіт попередньо затвердженими рецензентами, який закінчився 15 квітня 2021 року;
ІІ етап (очний) – проведення підсумкової науково-практичної конференції, під час якої претенденти на перемогу в онлайн-режимі з використанням платформи ZOOM захищали результати власних наукових пошуків, відбувся 08.06.2021 р.
У результаті прилюдного захисту зі спеціальності 204 «ТВППТ» за рейтингом було визначено 12 робіт-переможців, а саме:
І місце із врученням диплома І ступеня – Ракишеву Аккугуль Сагадатівну «Розробка технології м'ясного снека з індички», збагаченого функціональними інгредієнтами», Торайгиров Університет, Казахстан;
ІІ місце із врученням диплома І ступеня – Козуб Діану Русланівну, Погорілу Маргариту Володимирівну «Організація інтенсивної технології відтворення свиней в умовах племзаводу», Миколаївський національний аграрний університет, Україна;
ІІІ місце із врученням диплома ІІ ступеня – Ахметову Жансаю Давлатівну «Розробка складу замороженого десерту з молочної сироватки», Костанайський інженерно-економічний університет ім. М. Дулатова, Казахстан;
ІV місце із врученням диплома ІІ ступеня – Даниліва Івана Олександровича «Особливості продуктивності романовських овець в Херсонській області», Херсонський державний аграрно-економічний університет, Україна;
V місце із врученням диплома ІІ ступеня – Балакіну Махаббат Каїрболатівну «Дослідження функціонально-технологічних властивостей конини у виробництві м'ясних продуктів», Торайгиров Університет, Казахстан;
VІ місце із врученням диплома ІІ ступеня – Погорєлову Надію Євгенівну, Миколаївський національний аграрний університет, Україна; Кушнаренко Ярославу Олегівну, НУ «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка», Україна «Вплив інтенсивності формування організму на молочну продуктивність корів голштинської породи»;
VІІ місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Пешко Вікторію Олександрівну, Краглика Олександра Миколайовича «Розробка конструкціїї скребмашини для первинної обробки свиних туш», Луцький національний технічний університет, Україна;
VІІІ місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Толстенко Анастасію Дмитріївну, Національний університет «Львівська політехніка», Україна, Дреліха Войцеха, Державна вища школа технологій та економіки ім. О. Броніслава Маркієвича, Польща, «Використання дріжджів роду Schizosaccharomyces у виробництві виноматеріалів»;
ІХ місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Юренко Вікторію Юріївну «Дослідження ферментолізу жирової фракції виробничих відходів саломасу за допомогою ліпази», Одеська національна академія харчових технологій», Україна;
Х місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Катрич Вероніку Олександрівну, «Радіоімпульсна технологія і системи підвищення репродуктивної здатності осетрових», Приазовський державний технічний університет, Україна;
ХІ місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Цендру Карину Іванівну «Покращення показників продуктивності свиноматок за рахунок вдосконалення раціонів їх годівлі», Миколаївський національний аграрний університет, Україна;
ХІІ місце із врученням диплома ІІІ ступеня – Кахновця Миколу Петровича, Ткачука Дениса Олександровича «Застосування медових композицій у харчуванні людей, Одеський державний аграрний університет», Україна.
Представлені на конкурс наукові студентські роботи охопили широкий спектр тем, від виробництва продукції тваринництва до її переробки, які до того ж включали в себе як науково-практичні, так і науково-теоретичні розробки. Роботи є актуальними і спрямовані на вирішення проблем сучасного тваринництва. Студенти мають можливість обмінюватися своїми науковими здобутками на міжнародному рівні, практичними навичками з різних питань виробництва і переробки продукції тваринництва.
Один із рецензентів робіт, академік Академії сільськогосподарських наук Республіки Казахстан, декан факультету сільськогосподарських наук Торайгиров університету (Республіка Казахстан) професор Бєксєітов Токтар Карабаєвич у своєму виступі наголосив, що він кардинально змінив погляд щодо оцінки і виконання наукових робіт студентами і був приємно вражений підготовкою здобувачів. Подібні заходи мотивують здобувачів до більш поглибленого фахового вивчення спеціальності. 
В аудиторії панував теплий дружелюбний настрій і студенти з легкістю доповідали свої результати досліджень у галузі тваринництва за актуальними темами.
В обговорені активно брали участь усі члени галузевої конкурсної комісії та представники різних закладів вищої освіти України та зарубіжжя.
З рішенням про результати ІІ туру виступив професор Дмитро Бабенко, голова оргкомітету, який відзначив високий науковий рівень усіх представлених робіт, подякував за участь у конкурсі та передав слова подяки керівництву усіх ЗВО України та зарубіжжя за високий рівень підготовки студентів.
Виражаємо подяку всім студентам і науковим керівникам, які брали участь у даному Конкурсі, а переможців ще раз вітаємо і бажаємо творчої наснаги і наукових злетів у майбутньому!






























З повагою, колектив факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ, 

голова оргкомітету Міжнародного Конкурсу проф. Д.В. Бабенко


 

факультет ТВППТСБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget