День практичної підготовки «Технологія виробництва, переробки та зберігання продукції виноградарства»

23 жовтня 2019 року здобувачі вищої освіти обліково-фінансового факультету Миколаївського національного аграрного університету та Технолого-економічного коледжу мали змогу взяти участь у виїзному дні практичної підготовки «Технологія виробництва, переробки та зберігання продукції виноградарства». Учасники дня практичної підготовки завітали до агрофірми радгосп «Білозерський» та на власні очі побачили повний процес від вирощування винограду, до переробки і зберігання готової продукції.
Сорочан Сергій Миколайович, головний технолог підприємства, гостинно зустрів та провів екскурсію для здобувачів вищої освіти. Він розповів про історію створення агрофірми на базі державного елітно-насіннєвого радгоспу «Білозерський» та передав слова вітання від директора агрофірми Шишенка Віталія Васильовича.
На сьогодні, агрофірма радгосп «Білозерський» - це одне з кращих господарств Херсонської області, яке розвивається за чотирма пріоритетними напрямами: розсадництво, виноградарство, садівництво. Завдяки співпраці з провідними фірмами Німеччини, Ізраїлю, Норвегії та інших країн, агрофірма отримує необхідні матеріали й обладнання, впроваджує нові технології та сорти на рівні кращих світових зразків. Агрофірма «Білозерських» є флагманом виноградних розсадницьких підприємств України. Вона забезпечує потреби господарств в перспективних сортах винограду не тільки півдня України (Херсонської, Одеської та Миколаївської областей), а й інших регіонів країни. А джерело успіху в виноградарстві це, перш за все, якісний посадковий матеріал саджанці, вирощені за сучасними технологіями. Фахівці господарства працюють над сортовим складом майбутніх садів та виноградників, якістю саджанців, проводять роботу із захисту насаджень.
День практичної підготовки «Технологія виробництва, переробки та зберігання продукції виноградарства» відбувся у межах реалізації спільних заходів Миколаївського національного аграрного університету із Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP). Захід пройшов на високому рівні, а побачене залишило приємні та корисні враження як у здобувачів вищої освіти, так і у науково-педагогічних працівників.
Учасники дня практичної підготовки висловлюють щирі слова вдячності за надану можливість отримати практичні знання з сучасної технології виробництва, переробки та зберігання винограду ректорові університету В’ячеславу Шебаніну, заступнику менеджера Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимиру Терновському та директору агрофірми радгосп «Білозерський» Віталію Шишенку.






Мітки:

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget