Міжнародний науково-практичний форум «Інтеграція аграрної освіти, науки і виробництва – запорука інноваційного розвитку АПК»

Науковцями університету разом із Науковим парком МНАУ у 2018 році розроблено проєкт «Інтеграція освіти, науки і виробництва – інноваційна модель регіонального розвитку», який став переможцем конкурсного відбору, проведеного Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Даний проєкт фінансується за рахунок коштів Європейського союзу.
17 жовтня в університеті відбулася визначна подія – проведення Міжнародного науково-практичного форуму «Інтеграція аграрної освіти, науки і виробництва – запорука інноваційного розвитку АПК». На демонстраційному полігоні з трансферу сучасних технологій в агропромисловому комплексі відбулося урочисте відкриття та презентація ІІІ черги системи зрошення сільськогосподарських культур. На захід завітали вельмиповажні гості: головний учений секретар Національної академії аграрних наук України В.В. Адамчук; професор кафедри сільськогосподарських машин і системотехніки імені академіка Петра Мефодійовича Василенка Національного університету біоресурсів і природокористування України Д.Г. Войтюк; директор Інституту зрошуваного землеробства НААН України Р.А. Вожегова; начальник Миколаївського міжрегіонального управління водного господарства М.В. Поліщук; директор Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого, академік В.І. Кравчук; директор департаменту агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації О.В. Піскун.
Із вітальним словом звернувся до учасників форуму ректор Миколаївського НАУ, академік НААН України В.С. Шебанін. Лунали привітання від почесних гостей. Надалі відбувся найочікуваніший момент – перерізання стрічки та відкриття ІІІ черги системи зрошення сільськогосподарських культур на демонстраційному полігоні з трансферу сучасних технологій в АПК. Усіх бажаючих було запрошено до презентації сучасної техніки для точного землеробства компанії «Ландтех» у роботі.
Насичена програма Міжнародного науково-практичного форуму включала роботу пленарних засідань конференцій, з-поміж яких: ХХ Міжнародна наукова конференція «Сучасні проблеми землеробської механіки», присвячена 119-й річниці з дня народження академіка Петра Мефодійовича Василенка; Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток аграрної галузі та впровадження наукових досліджень у виробництво»; Міжнародна науково-практична конференція «Біологічні, біотехнічні та генетичні аспекти інтенсифікації тваринництва». На пленарних засіданнях було представлено доповіді провідних вчених, обговорено низку актуальних питань агропромислового комплексу України.



























міжнародний форум, міжнародна науково-практична конференція, наукова робота

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget