Участь у Дні екології, присвяченому 270-річчю з дня народження професора Михайла Ліванова

8 грудня 2021 року здобувачі вищої освіти факультету агротехнологій групи А1/2 та куратор групи, доцент Тетяна Манушкіна взяли участь у Дні екології, присвяченому 270-річчю з дня народження професора Михайла Ліванова. Захід організовано на базі Бібліотеки-філії № 2 ЦМБ ім. М. Л. Кропивницького – Міського центру екологічної інформації та культури.
Ірина Чернова, бібліотекар першої категорії, на основі архівних матеріалів доповіла про життєвий шлях, професійну діяльність і наукові праці професора землеробства Михайла Ліванова, розвиток землеробської науки у нашому краї.
Михайло Григорович (Георгійович) Ліванов (1751 – 1800) – професор землеробства, надвірний радник. Навчався в Англії для поглиблення сільськогосподарських знань. У 1784 році він був удостоєний звання професора землеробства. У 1789 році вчений приїжджає до Миколаєва, тут йому доручено очолити школу практичного землеробства, яку вирішено відкрити біля Миколаєва у Богоявленському. При школі планувалося створити зразкове господарство, аптекарський сад потреб госпіталю, фруктовий сад. Це був перший у нашому краї навчальний заклад аграрного спрямування.
До Дня екології долучилася в. о. завідувача кафедри українознавства Миколаївського національного аграрного університету, кандидат історичних наук, доцент Тетяна Березовська. Тетяна Всеволодівна розкрила маловідомі факти біографії Михайла Ліванова, розповіла про експозицію музею МНАУ «Становлення аграрної освіти на Миколаївщині», презентувала книгу «О земледелии, скотоводстве и птицеводстве», видану за редакцією ректора МНАУ, доктора технічних наук, академіка В’ячеслава Сергійовича Шебаніна.
Зустріч пройшла у теплій атмосфері, здобувачі вищої освіти поглибили свої знання з історії розвитку аграрної науки на Миколаївщині.
Дякуємо директору Бібліотеки-філії №2 Світлані Зайко та бібліотекарю першої категорії Ірині Черновій за запрошення, організацію та змістовний День екології. 













факультет агротехнологій

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget