Лекція науковця – молекулярного біолога для студентів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія»

У межах виконання рішення Вченої ради Миколаївського НАУ та відповідно до графіку проведення занять провідними науковцями на кафедрі генетики, годівлі тварин та біотехнології 2 червня 2021 р. проведено лекцію з дисципліни «Основи молекулярної біології» для здобувачів вищої освіти І курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Лекцію було прочитано в режимі онлайн провідним науковцем у сфері молекулярної генетики, доктором сільськогосподарських наук, завідувачем лабораторії генетики Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН Балацьким Віктором Миколайовичем.

Для реалізації освітніх компетенцій дисципліни Віктор Миколайович охарактеризував роль молекулярної біології в сучасній науці, напрямки використання молекулярної генетики в селекції тварин, зокрема при маркер-залежній селекції у свинарстві, а також разом зі співробітником своєї лабораторії – кандидатом с.-г. наук Саєнком А.М. провели онлайн-екскурсію лабораторією, ознайомили студентів із її структурою, переліком необхідного обладнання та реактивів.

Висловлюємо щиру вдячність д.с-г.н. В.М. Балацькому та кандидату с.-г.н. А.М. Саєнку за змістовну, цікаву лекцію та екскурсію лабораторією генетики. Бажаємо науковцям нових відкриттів та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю! 






В.о. зав. кафедри ГГТБ, доц. С.І. Луговий

факультет ТВППТСБ,кафедра ГГТБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget