Якість підготовки фахівців – пріоритетне завдання у досягненні програмних результатів навчання в університеті

Миколаївський національний аграрний університет активно реалізує підхід з інтеграції освіти, науки і виробництва. За останні роки в університеті реалізовано комплекс заходів, які спрямовані на підвищення якості підготовки молодих фахівців, які набувають як економічних, так і технологічних знань та вмінь.
У Миколаївському національному аграрному університеті активно запроваджується дуальна форма здобуття освіти. Основною метою дуального навчання є поєднання освітньої складової підготовки молодих фахівців із науково-практичною. Під час навчання молоді фахівці отримують практичні навички в умовах виробництва, що дозволяє їм бути готовими до їхньої кваліфікованої реалізації на робочому місці. Поєднання теоретичних знань із практичним досвідом в умовах виробництва спонукає до розширення компетенцій, які є програмним результатом навчання фахівців. Дуальна форма здобуття освіти спонукала потенційних роботодавців, які виступають зовнішніми стейкхолдерами освітнього процесу, підвищити рівень зацікавленості до працевлаштування молоді, які після завершення навчання мають необхідні компетенції з огляду на особливості фахової підготовки. Використання дуальної форми здобуття освіти здобувачами вищої освіти економічного спрямування значно розширило можливості працевлаштування молодих фахівців, що підтверджує досвід останніх років. Адаптація здобувача вищої освіти до робочого місця відбувається ще під час навчання, що відмічають зовнішні стейкхолдери. Можливості фахової адаптації розширюються з огляду на специфіку об'єкта проходження дуального навчання здобувача вищої освіти, коригуються у програмі дуального навчання.
Здобувачі вищої освіти Миколаївського національного аграрного університету зазначають, що набутий досвід під час дуального навчання є корисним для фахівців усіх спеціальностей.
Так, здобувач вищої освіти обліково-фінансового факультету університету Крістіна Олейніченко, характеризуючи програму дуального навчання відзначила: «Завдяки дуальному навчанню, кожен здобувач має можливість працювати та використовувати свої знання, навички та вміння у роботі, а також здобувати досвід, який у майбутньому буде дуже корисним. А, найголовніше, таке поєднання теоретичних знань, отриманих в університеті та практичних вмінь, засвоєних на підприємстві, позитивно впливає на результати успішності у навчанні та підвищує професійну компетентність».
Готовність молодих фахівців до працевлаштування за спеціальністю, яку вони здобували в університеті, є вагомим якісним критерієм підготовки. А готовність до працевлаштування — є основним програмним результатом навчання.
Досвід дуальної форми здобуття освіти здобувачами Миколаївського національного аграрного університету засвідчує, що коригування освітніх програм й наповнення навчальних планів було здійснено з огляду на пропозиції основних зовнішніх стейкхолдерів, відгуки керівників дуального навчання, здобувачів вищої освіти.
З урахуванням якості підготовки фахівців коло потенційних роботодавців для випускників Миколаївського національного аграрного університету є широковаріативним. Результативність співпраці доводить дієвість реалізації механізму дуальної форми здобуття освіти, зацікавленість сторін у подовженні співпраці роботодавців з Миколаївським національним аграрним університетом. Дуальна форма здобуття освіти реалізується і у межах окремих грантових проєктів.
Набутий досвід Миколаївського національного аграрного університету може засвідчити результативність поєднання освіти, науки і виробництва з огляду на реалізацію основної функції закладу вищої освіти — якісної підготовки фахівців для ринку праці.

Деканат обліково-фінансового факультету



Проведення щорічного заходу «День Поля» у Миколаївському національному аграрному університеті (2019 рік)


Участь здобувачів вищої освіти обліково-фінансового факультету у практичному занятті на базі Компанії Agrofusion




Участь здобувачів вищої освіти обліково-фінансового факультету у бізнес-грі «FreshBiz»


Практичне заняття для здобувачів вищої освіти обліково-фінансового факультету на базі Галицинівської сільської об’єднаної громади



Участь здобувачів вищої освіти у Регіональному форумі за проєктом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget