Участь у Дні поля – 2024 «Стійкі до посухи інноваційні сорти озимої пшениці та ячменю Селекційно-генетичного інституту - НЦНС»

4 червня 2024 року декан факультету агротехнологій, професорка Антоніна Дробітько, завідувачка кафедри рослинництва та садово-паркового господарства, професорка Антоніна Панфілова, доцентка кафедри рослинництва та садово-паркового господарства Надія Іванова та завідувач Науково-дослідного інституту сучасних технологій в АПК Микола Карпенко взяли участь у заходах в межах Всеукраїнського Дня поля – 2024 «Стійкі до посухи інноваційні сорти озимої пшениці та ячменю Селекційно-генетичного інституту - НЦНС», які проходили на базі ДП «Дослідне господарство «Покровське» (с. Маринівка, Одеського району Одеської області).

З привітальним словом до присутніх звернувся директор інституту чл.-кор. Національної академії аграрних наук В’ячеслав Соколов, заступник директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Д. Димитров, голова Постійної комісії з питань аграрної політики, землекористування, розвитку села та продовольчої безпеки Миколаївської обласної ради,  доцентка кафедри рослинництва та садово-паркового господарства Надія Іванова, голова Подільської районної державної адміністрації Михайло Лазаренко, завідувач відділу селекції та насінництва озимої пшениці академік НААН Микола Литвиненко.

На демонстраційному полігоні було представлено 46 сортів озимої м’якої та 10 сортів озимої твердої пшениці, 19 сортів ячменю, серед яких 11 – ярого та вісім – озимого типу селекції СГІ-НЦНС. На День поля завітали понад 90 гостей. Захід  викликав зацікавленість у широкого кола виробничників: директорів та агрономів агропідприємств, фермерських господарств з Одеської, Миколаївської, Херсонської, Черкаської, Харківської, Вінницької, Дніпропетровської, Полтавської областей, а також науковців з Миколаївського національного аграрного університету, ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» НААН, Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН, Одеської державної дослідної станції ІКОСГ НААН та інших. 

Гості Дня поля мали можливість отримати інформацію про біологічні та агрономічні особливості сортів, переваги та особливості технології їх вирощування безпосередньо від провідних селекціонерів інституту: завідувача відділу селекції та насінництва пшениці академіка НААН Литвиненка М. А., завідувача лабораторії селекції інтенсивних сортів пшениці канд. с.-г. наук Наконечного М. Ю., завідувача лабораторії селекції та насінництва озимої твердої пшениці канд. с.-г. наук Паламарчука А. І., завідувача відділу селекції та насінництва ячменю канд. с.-г. наук Легкуна І. Б.

Щиро дякуємо організаторам Дня поля за цікаву інформацію та сподіваємося на подальшу співпрацю!













Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget