Практична підготовка в умовах Науково-дослідницького інституту «Миколаївська астрономічна обсерваторія»

18 жовтня 2018 року з метою удосконалення теоретичних знань та практичних навичок студентів факультету агротехнологій спеціальності 193 «Геодезія, картографія та землеустрій» було проведено практичне заняття з навчальної дисципліни «Супутникова геодезія та сферична астрономія» на базі Науково-дослідницького інституту «Миколаївська астрономічна обсерваторія».
Заняття відбулося у два етапи. На першому етапі студенти ознайомилися з роботою сучасних оптичних телескопів, провели спостереження за рухом Місяця, видимих положень великих небесних тіл. На другому етапі студенти відвідали невеликий музей обсерваторії. Музейна експозиція знаходиться в «Круглому залі» Головної будівлі, в ній представлено колекцію астрономічних годинників, старовинних книг, картин, карт. Також студенти прослухали лекцію, яку провів науковий співробітник Миколаївської астрономічної обсерваторії Бушуєв Фелікс Іванович. 
Студенти залишилися в захваті від зустрічі та були вражені однією з найстаріших обсерваторій Європи, яка продовжує виконувати функції обсерваторії.




факультет агротехнологій, практичні заняття

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget