ПЕРШИЙ ФОРУМ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ ТА РЕСПУБЛІКИ БІЛОРУСЬ

25-26 жовтня в м. Гомель відбувся «Перший форум регіонів України та Республіки Білорусь». Захід проводився під патронатом Кабінету Міністрів України та Ради Міністрів Республіки Білорусь. Мета форуму – представлення економічного потенціалу регіонів України та Білорусі, розбудова нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні. 
Не залишився осторонь Миколаївський національний аграрний університет – флагман аграрної освіти і науки регіону. До складу делегації Миколаївського регіону увійшли представники освіти: проректор з наукової роботи, доктор економічних наук Олександр Євгенович Новіков та в.о. завідувача кафедри ТВПТ, доктор сільськогосподарських наук Вадим Ярославович Лихач. 
У перший день зустрічі, перед початком форуму, 24.10.2018 року, за сприяння Калинковичівського райвиконкому Гомельської області було організовано низку екскурсій в умовах провідних підприємств, закладів освіти та спорту, агросадиб, пам’ятків історії та археології, а саме: Калинковичівський меблевий комбінат, Калинковичівський молочний та м’ясний комбінати, ДУ «ДЮСШ олімпійського резерву №1», археологічний комплекс «Юровичи», «Свято-Рождество-Богородичный мужской монастырь», агросадиба «Автюки» тощо.
Згідно з програмою форуму регіонів України та Республіки Білорусь, 25.10.2018 року відбулася «Ділова рада установ освіти Республіки Білорусь та України» на базі Гомельського державного університету ім. Франциска Скорини. З вітальним словом до присутніх звернулися перший заступник Міністра освіти Республіки Білорусь Ірина Анатоліївна Старовойтова та заступник Міністра освіти і науки України Юрій Михайлович Рашкевич. Відбулася церемонія підписання двосторонніх угод про співробітництво між закладами освіти обох країн. Основними питаннями під час секційних засідань були: «Білорусько-Українське співробітництво в освітній галузі й молодіжній політиці» та «Білорусь і Україна: міжуніверситетська інтеграція в науковій сфері». Завершенням першого дня форуму став святковий «Концерт Дружби», де виступили творчі колективи «братських» країн. 
26 жовтня в засіданні Форуму взяли участь президент України Петро Олексійович Порошенко та Президент Республіки Білорусь Олександр Григорович Лукашенко, які наголосили на важливості для обох країн розвивати міжрегіональне торгово-економічне, інвестиційне співробітництво, співпрацю у галузях культури, освіти та науки.
У межах форуму відбувалася виставка сільськогосподарської техніки виробництва Республіки Білорусь та України, а також виставка продукції підприємств та організацій двох країн, де на високому рівні було представлено Миколаївський регіон  виставковою експозицією «Миколаївщина запрошує до співробітництва».   
Результатом цікавої, напруженої роботи на форумі стали заключні угоди щодо співробітництва та виконання двосторонніх наукових проектів між Миколаївським національним аграрним університетом та Білоруським державним технологічним університетом, м. Мінськ (ректор Войтов Ігор Віталійович), РУП «Науково-практичний центр Національної академії наук Білорусі з тваринництва» м. Жодіно (директор Попков Микола Андрійович) з питань агротехнологіїї та технології виробництва продукції тваринництва.    
Особлива вдячність за турботу і компетентний супровід упродовж всього форуму висловлюємо Інні Губар – начальнику відділу освіти, спорту і туризму Калинковичівського райвиконкому Гомельської області!



















Проректор із наукової роботи, д.е.н. О.Є. Новіков, 
в.о. завідувача кафедри ТВПТ, д.с.-г.н. В.Я. Лихач

наукова робота, факультет ТВППТСБ, науковий форум

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget