Вчені Сумського Національного аграрного університету в гостях факультету ТВППТСБ Миколаївського національного аграрного університету.

Продовжуючи прийняту на факультеті традицію та виконуючи рішення Вченої ради університету щодо викладання науковцями інших ВНЗ, наукових установ чи фахівців з виробництва  лекційних й лабораторно-практичних занять для здобувачів вищої освіти МНАУ кафедра технології виробництва продукції тваринництва не лишилася осторонь. 
А тому, 29 березня 2017 року для магістрів освітньої спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» провів лекційне заняття відомий фахівець у галузі свинарства – Повод Микола Григорович, доктор сільськогосподарських наук, професор Сумського НАУ.
Зустріч відбулась у форматі дисципліни «Інноваційні технології виробництва продукції тваринництва», яку викладає в.о. завідувача кафедри ТВПТ, доктор с.-г наук, доцент Лихач В.Я., який і власне представив аудиторії професора Повода М.Г. Далі Микола Григорович розповів про стан і перспективи розвитку українського свинарства. У ході свого виступу вчений охарактеризував стан та прогноз виробництва свинини в Україні, далі розповів про динаміку чисельності поголів’я свиней за категоріями господарств,  потім акцентував увагу на те, що пересічними українцями найменше споживається м’яса свинини у порівнянні з населенням інших країн Світу й представив шляхи вирішення даної проблеми, зазначив динаміку чисельності спалахів африканської чуми свиней в Україні.
Підводячи підсумок своєї вкрай важливої і необхідної лекції професор наголосив на тому, що саме здобувачам вищої освіти передує запровадження інтенсивно-технологічних рішень задля перспективного розвитку свинарства в Україні.
Щиро дякуємо професору Поводу М.Г. за цікаву та корисну лекцію.

в.о. завідувача кафедри ТВПТ                              В.Я. Лихач






факультет ТВППТСБ, кафедра ТВПТ, інститут свинарства,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget