Підсумки Всеукраїнського конкурсу Міністерства освіти і науки України серед студентських наукових робіт зі спеціальності «ТВППТ» 2016-2017 н.р.

30 березня 2017 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «ТВППТ». 

Метою даного конкурсу є пошук обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти у вищих навчальних закладах.
При реєстрації учасників, усіх гостей було поселено у комфортабельні кімнати студентського гуртожитку Миколаївського НАУ.


Голова галузевої конкурсної комісії, перший проректор Миколаївського НАУ професор Дмитро Бабенко доповів, що для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт до нашого ВНЗ, який було визначено базовим, надійшло 26 робіт із 12 вищих навчальних закладів України (Національний університет біоресурсів і природокористування України; Білоцерківський національний аграрний університет; Сумський національний аграрний університет; Вінницький національний аграрний університет; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Ґжицького; Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет; Подільський державний аграрно-технічний університет; Житомирський національний агроекологічний університет; Харківська державна зооветеринарна академія; Одеський державний аграрний університет; Дніпровський національний університет ім. Олеся Гончара; Миколаївський національний аграрний університет. 

ІІ тур конкурсу складався з двох етапів: 
І етап (заочний) – рецензування робіт попередньо затвердженими рецензентами, який тривав до 15 березня 2017 року; 
ІІ етап (очний) – проведення підсумкової науково-практичної конференції, під час якої претенденти на перемогу захищали результати власних наукових пошуків, відбувся 30 березня 2017 року.
У результаті рецензування до прилюдного захисту було рекомендовано 20 наукових робіт, з яких за рейтингом визначили 7 робіт-переможців, авторів яких було запрошено на підсумкову науково-практичну конференцію, а саме: 
Біотехнологія культивування прісноводних креветок (Пацький В.О.; Дніпровський національний університет ім. О. Гончара) 

Морфологічні ознаки бджолиного обніжжя різних видів рослин (Новицька А.Т.; Національний університет біоресурсів і природокористування України) 

Ефективність джерел освітлення при виробництві м'яса качок         (Балло Д.М.; Миколаївський національний аграрний університет);  

Наукові основи розробки безвідходної технології м'якого козиного сиру (Лиходій К.С.; Харківська державна зооветеринарна академія); 

Вплив технологічних показників на інтенсивність росту і забійні якості свиней (Журба І.О.; Сумський національний аграрний університет);

Вплив лінійної належності на динаміку росту та молочну продуктивність корів української чорно-рябої молочної породи   (Мессер О.О.; Миколаївський національний аграрний університет); 

Якісні показники вареної ковбаси при ступеневій термообробці (Прибатень Л.І.; Подільський державний аграрно-технічний університет). 

Представлені на конкурс наукові студентські роботи охопили широкий спектр тем, від виробництва продукції тваринництва до її переробки, які, до того ж, включали в себе як науково-практичні, так і науково-теоретичні розробки. Роботи є актуальними і спрямовані на вирішення проблем сучасного тваринництва. Здобувачі вищої освіти мають можливість обмінюватись своїми науковими здобутками, практичними навичками з різних питань виробництва і переробки продукції тваринництва. Навіть була представлена дегустація м'якого козиного сиру здобувачем Харківської державної зооветеринарної академії. 
Один із рецензентів робіт, професор, член-кореспондент НААН України М. Єфіменко у своєму виступі наголосив, що він кардинально змінив погляд щодо оцінки і виконання наукових робіт здобувачами вищої освіти і був приємно вражений їхньою підготовкою. 

Подібні заходи мотивують здобувачів до більш поглибленого фахового вивчення спеціальності.  
В аудиторії панував теплий дружній настрій і здобувачі вищої освіти з легкістю доповідали свої результати досліджень у галузі тваринництва за актуальними темами. 
В обговорені активно взяли участь усі члени галузевої конкурсної комісії та представники різних ВНЗ. 




Рішення щодо результатів ІІ туру оголосив професор Дмитро Бабенко, голова галузевої конкурсної комісії, який відзначив високий науковий рівень усіх представлених робіт, подякував за участь у конкурсі та передав слова подяки керівництву усіх ВНЗ України за високий рівень підготовки здобувачів вищої освіти. 




Після прослуховування доповідей члени галузевої конкурсної комісії обговорили доповіді й визначили порядок призових місць, за яким:
- дипломами ІІІ ступеня були нагороджені Пацький В.О., Мессер. О.О. і Прибатень Л.І.; 
- дипломами ІІ ступеня – Журба І.О., Лиходій К.С. і Новицька А.Т.;
- дипломом І ступеня – Балло Д.М (науковий керівник – д.с.-г.н., проф. Патрєва Л.С.). Вона гідно представила роботу та альма-матер – на високому рівні доповіла про результати наукової роботи, змістовно відповідала на запитання під час обговорення доповіді. 






Окрім дипломів Миколаївського національного аграрного університету МОН України переможці також були відзначені дипломами профільних академій країни – Національної академії аграрних наук України і Академії наук вищої освіти України. Також було вручено цінні подарунки від оргкомітету конкурсу і ректора, академіка НААН В’ячеслава Сергійовича  Шебаніна.
Висловлюємо подяку всім здобувачам вищої освіти і науковим керівникам, які брали участь у даному конкурсі, а переможців ще раз вітаємо і бажаємо творчої наснаги і наукових злетів у майбутньому!

З повагою, колектив факультету
ТВППТСБ Миколаївського НАУ, 
голова оргкомітету конкурсу проф. Д.В. Бабенко

факультет ТВППТСБ, Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget