II Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток територіальних громад: правові, економічні та соціальні аспекти»

09 червня 2022 р. кафедрою публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки була проведена II Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток територіальних громад: правові, економічні та соціальні аспекти» (реєстрація УкрІНТЕІ: посвідчення №55 від 18.01.2022 р.) в онлайн-форматі на платформі ZOOM.

Модератором пленарного засідання була  Ключник А.В., д-р екон. наук, проф., завідувач кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки Миколаївського національного аграрного університету.

Програму конференції склали дев’ять секцій, на які було подано 105 тез від 138 учасників (43 з яких мали можливість приєднатися до онлайн-зустрічі) з 44 як вітчизняних так і зарубіжних закладів вищої освіти і наукових установ. 

Пленарне засідання конференції вступним словом відкрив Новіков О.Є., д-р екон. наук, проф., проректор з наукової роботи Миколаївського національного аграрного університету, який зауважив «Ми проводимо нашу конференцію в умовах війни. У сьогоднішніх умовах органи місцевого самоврядування, як і вся Україна, проходять зараз надважке випробування. І перші три місяці російської агресії довели, що децентралізована місцева влада в Україні може ефективно працювати, надавати послуги людям і допомагати армії не лише в тилу, а й на тимчасово окупованих територіях і навіть там, де йдуть бої».

З вітальним словом звернулися і співорганізатори конференції Кравчук Л.С., канд. екон. наук, доц., фахівець з управління проектами у сфері матеріального (нематеріального) виробництва Установи «Агенція місцевого розвитку» Коблівської сільської ради та Мезенко Д.А., голова туристичної ради Коблевської сільської ради, Чикуркова А.Д., д-р екон. наук, проф., завідувач кафедри менеджменту, публічного управління та адміністрування Подільського державного аграрно-технічного університету,  які наголосили на актуальності теми конференції та подякувала учасникам.

Під час роботи пленарного засідання Dr Rossana Broniecka та Associate Prof.  Elżbieta Żywucka - Kozłowska;  Department of Criminal Procedure and Executive Criminal Law, University of Warmia and Mazury in Olsztyn, Poland  акцентували увагу на особливостях публічних послуг в Польщі для українців.

Арбузова Т.В., канд. екон. наук, доц., доцент кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки Білоцерківського національного аграрного університету та Баліцька Н.І., здобувач вищої освіти 4 курсу спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Білоцерківського національного аграрного університету наголосили на особливостях реалізації адміністративної влади органами місцевого самоврядування. 

Кічурчак М.В., д-р екон. наук, проф, професор кафедри економіки України Львівського національного університету імені Івана Франка підкреслила важливість формування стратегічного партнерства між вищими навчальними закладами і територіальними громадами в Україні. 

Куліш І. М.,  канд. наук з держ. управління, старший науковий співробітник відділу регіональної екологічної політики та природокористування Державної установи «Інститут регіональних досліджень ім. М.І. Долішнього Національної академії наук України» зосередила увагу на актуальності розвитку сільського туризму в Україні.

Впродовж доповіді Куліш І.М. Мезенко Д.А., голова туристичної ради Коблевської сільської ради розповів про особливості розвитку туризму, вирішення екологічних питань в с.Коблеве.

До обговорення долучилися Гринів Л. С., д-р екон. наук, проф., завідувач кафедри економіки України Львівського національного університету ім. І. Франка, Гончаренко І.В., д-р екон. наук, проф., професор кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки Миколаївського національного аграрного університету.

За підсумками конференції була прийнята резолюція та сформований збірник матеріалів доповідей, який буде надіслано кожному учаснику та розміщений на офіційному сайті Миколаївського національного аграрного університету.

На завершенні конференції Альона Ключник відмітила, що конференція проводиться в Міжнародний день друзів і дуже приємно, що Миколаївський національний аграрний університет, кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки має справжніх друзів, які, не зважаючи на складний час, підтримали ініціативу проведення II Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток територіальних громад: правові, економічні та соціальні аспекти» та від імені оргкомітету конференції побажала всім мирного та ясного неба над головою, терпіння, оптимізму, життєвої енергії та щедрих ужинків на науковій ниві!


Колектив кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки висловлює велику подяку Курепіну В. М.,  кандидату економічних наук (PhD), старшому викладачу кафедри методики професійного навчання Миколаївського національного аграрного університету за інформаційну підтримку.

Сердечно дякуємо всім учасникам конференції! Завдяки Вам, конференція пройшла на найвищому рівні! 


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget