У Миколаївському національному аграрному університеті продовжується робота в рамках грантових проєктів спільно з німецьким партнером

У Миколаївському національному аграрному університеті продовжується робота в рамках грантових проєктів спільно з німецьким партнером, університетом прикладних наук Вайєнштефан Тріздорф. Наразі науковці факультетів Університету працюють над двома проєктами – «Диджіталізація в українських аграрних університетах» («Digitalization of Ukrainian Higher Education Institution (DAAD Project))» та Управління даними для фермерів України UFMD (Ukrainian Farm Management Data).

Проєкт «Диджіталізація в українських аграрних університетах» покликаний на отримання досвіду у підвищенні цифрової компетентності всіх учасників освітнього процесу, зокрема під час навчання, комунікації між викладачами та студентами, впровадженні нових телекомунікаційних мереж в університеті. Протягом року було організовано кілька спільних онлайн-зустрічей між учасниками проєкту. Обговорювались питання програми проєкту, шляхи його реалізації в умовах українських університетів, методи впровадження диджіталізації у вищих закладах освіти, форми застосування цифровізації університетів та способи підвищення кваліфікації співробітників з використання ІТ технологій у освітньому та науковому просторі. Зокрема, результатами зустрічей стали узгоджені підходи щодо застосування диджіталізації в університетах України та розроблена програма майбутніх дій в рамках проєкту. Проєкт вже має відчутні результати – фахівцями МНАУ створено потужну інтернет-платформу власної розробки для дистанційного навчання здобувачів вищої освіти, розгорнуто на власних серверах онлайн-сервіс відеоконференцій, який було інтегровано в систему дистанційно навчання, що, в свою чергу, покращує якість та підвищує ефективність проведення онлайн-семінарів, конференцій та інших заходів науково-освітнього характеру, що особливо корисно в умовах COVID-19, але не обмежується цим.

Інший міжнародний проєкт, який реалізується спільно з  університетом прикладних наук Вайєнштефан Тріздорф за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини – це проєкт UFMD (Ukrainian Farm Management Data). Проєкт доповнює реалізацію завдань, що стоять перед виконавцями проєкту Erasmus+ «Від теоретико-орієнтованого до практичного навчання в аграрній сфері» (TOPAS). Метою UFMD є інституціоналізація постійного збору даних сільськогосподарських підприємств. В якості найголовнішої переваги розглядається довгостроковість співробітництва між університетами – учасниками та, зокрема, розробка спільних навчальних курсів. Він також реалізує довгострокове бачення і наразі виступає як початкова точка формування загальнодержавної мережі даних сільськогосподарських підприємств на рівні провідних аграрних університетів України. Відповідно, у перспективі передбачається передача досвіду та методів до інших сільськогосподарських університетів і коледжів. Важливість даного проєкту для Університету в тому, що все вищезазначене допоможе надати поштовх для розвитку АПК регіону та України в цілому.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget