Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика формування конкурентоспроможного вівчарства та козівництва України в умовах Євроінтеграції»

В НУБіП України 6.10.2021р. відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика формування конкурентоспроможного вівчарства та козівництва України в умовах Євроінтеграції», присвячена 85-річчю від Дня народження доктора с.-г. наук, професора, Заслуженого працівника народної освіти України Миколи Васильовича Штомпеля.
Відкриття конференції почалося із вступного слова начальника науково-дослідної частини НУБіП В.В. Отченашко. Подальші промови перейшли у спогади приємних миттєвостей друзів, учнів, родичів. Професор Т.І. Нежлукченко, яка представляла Миколаївський національний аграрний університет, освітила творчий спадок професора М.В. Штомпеля з теорії і практики селекції тонкорунних овець. Вона наголосила, що він був дослідником, організатором і координатором наукових програм із вівчарства. Його наукова компетенція визначалася досить широким діапазоном. Це селекція, розведення, відтворення, технологія годівлі і утримання овець. Результати дослідницької роботи і погляд вченого на вищеперелічені проблемні питання викладено більш ніж у 300 наукових працях. Він є автором внутрішнопородного типу асканійської тонкорунної породи, а також винаходів, захищених авторськими свідоцтвами і патентами. Під його науковим керівництвом захищено докторську і 2 кандидатські дисертації, видано підручник «Технологія виробництва продукції вівчарства».
М.В. Штомпель спрямував всю свою енергію на вирішення найважливіших завдань, які стояли перед аграрною наукою і практикою, він є і буде флагманом у галузі вівчарства. 







В.о. зав. кафедри ТВПТ,
професор Т.І. Нежлукченко

 

факультет ТВППТСБ,кафедра ТВПТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget